Creative Outlier Air - true wireless slúchadlá s rekordnou výdržou a príjemnou cenou

Výrobca sľubuje až 10 hodín prehrávania hudby na jedno nabitie, ochranné puzdro dodá ďalších 20 hodín. Poteší vodeodolnosť a nízka cena.

Do segmentu plne bezdrôtových slúchadiel vysiela svojho zástupcu aj známa značka Creative. Model Outlier Air kopíruje základnú ideu, na ktorú sme už dobre zvyknutí - malé meniče, ktoré nespája žiadny kábel, ukryjete do väčšej prenosnej krabičky. Tá sa zároveň stará o ich neustále dobíjanie a pripravenosť na používanie.

Základné parametre Creative Outlier Air:

5,6 mm meniče, rozmery puzdra: 76 x 44 x 28 mm, hmotnosť slúchadiel: 10 gramov, hmotnosť puzdra: 54 gramov, kapacita batérie: 2 x 60 mAh (slúchadlá), 380 mAh (puzdro), nabíjanie cez USB-C (naplno za 1-2 hod), výdrž slúchadiel 10 hodín, dobíjacie puzdro ďalších 20 hodín, Bluetooth 5.0, aptX, AAC, SBC kodek, frekvenčný rozsah 20 Hz ~ 20 kHz, rozsah teplôt 0°C až 45°C, mikrofón, bočné tlačidlá, IPX5

Creative sľubuje až 10-hodinovú výdrž na jedno nabitie, pričom správne pripomína, že súčasná konkurencia bežne ponúka iba okolo troch až šiestich hodín prevádzky. Potvrdzuje to náš nedávny Prehľad true wireless slúchadiel do uší, ktorému v tomto smere kraľujú Galaxy Buds od Samsungu so 6 hod. životnosťou.

Outlier Air sa tak dosť možno stanú novým kráľom bezdrôtových slúchadiel, aspoň pre zákazníkov, ktorí počúvajú hudbu alebo podcasty každý deň. Vysúvacie ochranné puzdro s hmotnosťou 54 gramov ich doplna nabije presne dvakrát, dodá teda ďalších + 20 hodín výdrže. Obal nabijete len cez USB-C konektor, čoraz populárnejšie bezdrôtové nabíjanie chýba.

Trochu zložitejší bude aj párovací proces. Na vyhľadanie zariadenia cez nastavenia v smartfóne sme už pár rokov zvyknutí, no Apple AirPods, Samsung Galaxy Buds, Google Pixel Buds sa s telefónmi rovnakých značiek spoznajú automaticky už po otvorení krabičiek v tesnej blízkosti.

Bluetooth 5.0 sľubuje vyššiu kvalitu prenosu až do vzdialenosti 10 metrov a podporu kodekov AAC, AptX a SBC. Slúchadlá sú tiež odolné voči potu a striekajúcej vode podľa štandardu IPX5.

Bočnú časť slúchadiel tvorí tlačidlo pre vyvolanie hlasových asistentov Siri a Google Assistant, prijatie a odmietnutie hovorov, ovládanie prepínania skladieb a čo je mimoriadne dôležité, tiež reguláciu hlasitosti. S niektorými konkurentmi musíte z vrecka vybrať samotný mobil.

Obe jednotky majú zabudovaný mikrofón, takže pri telefonovaní môžete využiť len jedno, alebo obe slúchadlá naraz. Hovory by mali byť v stereo režime, zvuk teda pôjde z oboch meničov.

Dobré správy prináša tiež informácia o cene. Čierne Creative Outlier Air sa budú predávať za cenu 79,99 eur. Server Soundguys.com už ponúka aj krátke hodnotenie kvality zvuku, v ktorom obstáli veľmi dobre.

Diskusia k článku:

Peter 24.04.2019 - 20:25

Podľa nalinkovanej recenzie žiaľ nedisponujú dotykovou plochou ako uvádzate ale tuhým fyzickým tlačidlom.

Matej Krajčovič24.04.2019 - 21:57 Trvalý odkaz

Máš pravdu, upravil som to v článku. Vďaka za upozornenie :)

Celá diskusia 2 príspevky