Sharp predviedol prototyp skladacieho smartfónu

Japonský výrobca sa zapojil do nového trendu a ukázal vlastné riešenie skladacieho smartfónu. Telefón dostal véčkovú konštrukciu a ohybný AMOLED displej.

Vyzerá to, že mať v portfóliu smartfón s flexibilným displejom, sa stáva "povinnou jazdou". Zaostávať za ostatnými nechce ani Sharp a uviedol prototyp smartfónu, ktorý sa otvára a zatvára ako kedysi populárne véčka.

obr: japanese.engadget.com

Novinka ponúka 6,18-palcový AMOLED displej s rozlíšením 1440 x 3040 bodov. Výrobca spomína, že by mal zvládať 300-tisíc ohybov. Sharp zatiaľ ukázal iba prototyp, komerčne dostupné zariadenie aktuálne neplánuje.

Na telefóne s véčkovou konštrukciou a flexibilným displejom vraj pracuje aj Motorola, ktorá by chcela oživiť svoj úspešný model RAZR. Oficiálne sa ale zástupcovia Motoroly k údajne pripravovanej novinke nevyjadrili.

Prvým komerčne dostupným smaratfónom s flexibilným displejom na svete sa v novembri minulého roka stal Royole FlexPai. Vlastné modely vo februári 2019 uviedol aj Samsung a Huawei.

Podľa slovenského zastúpenie Huawei o skladaciu novinku prejavili záujem aj naši operátori. Je tak šanca, že sa nakoniec bude predávať aj na Slovensku. Či u nás uvidíme aj ohybný Samsung, nemáme zatiaľ potvrdené.

Zdroj: japanese.engadget.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu