Google Pixel Buds - Bluetooth slúchadlá určené pre nové Pixely

Slúchadlá od Googlu sú prepojené káblom, vydržia 5 hodín a prichádzajú s transporným puzdrom s ďalšou 620 mAh batériou. U nás ich zatiaľ zoženiete len ťažko.

V oficiálnom Google Store môžete okrem smartfónov a počítačov nájsť aj Bluetooth slúchadlá Google Pixel Buds. Zdá sa, že americký výrobca tak nasleduje Apple, Samsung či Xiaomi a chce svojim zákazníkom ponúknuť vlastný spôsob, ako počúvať hudbu bez pripájania k 3,5 mm audio konektoru v mobile.

Pixel Buds vsádzajú na vzájomné prepojenie meničov káblom. Alternatívou k takémuto riešeniu sú niektoré Najznámejšie true wireless slúchadlá z nášho nedávneho prehľadu.

Kábel je textilný, takže by sa mal pohodlne nosiť okolo krku. V hornej časti meničov je omotaný do slučky. Jej veľkosť si môžete regulovať, čím nahrádza silikónové háčiky, ktoré v prípade konkurencie zabezpečujú pevnejšie uchytenie v ušiach aj pri športových aktivitách a pohybe.

Ďalšie nadstavce už v balení nebudú.

Základné parametre Google Pixel Buds

Rozmery 20 x 20 x 20 mm (slúchadlá), 66 x 66 x 29 mm (puzdro), hmotnosť 14 g (slúchadlá), 57 g (slúchadlá + puzdro), Bluetooth, USB-C pre nabíjanie, batérie 120 mAh (slúchadlá), 620 mAh (puzdro), výdrž do 5 hodín na jedno nabitie, mikrofón, akcelerometer, kapacitný touchpad, kompatibilita s Androidom 5.0 / iOS 10.0 a novšími

Jedno nabitie má ponúknuť výdrž maximálne 5 hodín, o opakované dobíjanie na cestách sa stará puzdro s integrovanou 620 mAh batériou. Vďaka nemu by ste sa mali dostať až k 24 hodinám výdrže.

Nabíjanie prebieha cez dvojicu pinov na slúchadlách, energia do krabičky sa dopĺňa výhradne cez USB-C, nie bezdrôtovo. Okrem toho sú Pixel Buds vybavené mikrofónom, akcelerometrom a dotykovou plochou, vďaka ktorej sú ich boky pomerne rozmerné. Plocha slúži na zmenu hlasitosti, zapauzovanie hudby, aktiváciu hlasového asistenta Google alebo preklad reči zachytenej cez mikrofóny v reálnom čase cez Google Translate.

Tak ako je pri nových Bluetooth slúchadlách od výrobcov smartfónov zvykom, kvôli párovaniu už nemusíte chodiť hlboko do nastavení. S Pixelmi a akýmkoľvek Androidom (7.0 Nougat a novšie) by malo stačiť otvoriť puzdro v blízkosti mobilu.

Slúchadlá sa dajú objednať priamo z Google Store, no ten na Slovensku dostupný nie je. Nemecká verzia ich predáva za 179 eur v čiernej a bielej farbe. Naši čitatelia v minulosti spomínali možnosť objednávania na naše územie aj z nej. Vo formulári každopádne úplne chýba výber krajiny, takže predpokladáme, že doručovanie je obmedzené len na Nemecko.

Ak máte iné skúsenosti, podeľte sa s nami v komentároch. Lokálne e-shopy Pixel Buds ešte nenaskladnili. Katalóg Alzy naznačuje, že by sa tak v budúcnosti mohlo stať.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu