Telekom podporuje VoLTE už na 73 zariadeniach

Operátor počas prvého kvartálu výrazne navýšil počet certifikovaných zariadení, ktoré podporujú prenos hlasu cez 4G sieť. Aktuálne je VoLTE k dispozícii už pre 73 modelov od deviatich výrobcov.

Voice over LTE (VoLTE) prináša niekoľko výhod. Počas hovoru nedochádza k obmedzovaniu nadviazaných dátových spojení, môžete tak vyhľadávať informácie na internete, prípadne vám môže na pozadí bežať online navigácia.

Spojenie hovoru prebieha oveľa rýchlejšie. Telefón na druhej strane začne zvoniť približne do dvoch sekúnd. V porovnaní s bežným telefonátom ide zhruba o trojnásobné zrýchlenie. Zásadným vylepšením je aj vyššia kvalita zvuku v porovnaní s hovorom v 2G alebo 3G sieti. VoLTE umožňuje prenášať širšie zvukové spektrum a efektívne potlačiť ruchy v okolí.

V zozname podporovaných smartfónov Telekomu pribudli:

Samsung Galaxy A50, Galaxy J6+, Galaxy S10, Galaxy S10e, Galaxy S10+, Huawei P30, P30 Pro, P smart 2019, Xperia 10, Xperia L3, Motorola Moto G7, Moto G7 Plus, Moto G7 Power, Moto G7 Play, LG K40, Honor 8A, Honor View 20 a Alcatel 1X.

O tom, že službu máte aktívnu, vás môže informovať ikonka VoLTE na displeji telefónu. Stav služby si tiež môžete overiť zaslaním bezplatnej SMS v tvare VOLTE na číslo 12323. Niektoré smartfóny umožňujú povolenie služby priamo v nastaveniach Mobilnej siete. Kompletný zoznam nájdete na stránke www.telekom.sk.

Komerčnú prevádzku VoLTE odštartoval Telekom už pred dvomi rokmi. Za hovory cez 4G sieť neplatíte žiadne poplatky navyše ani nepoužívate dátové pripojenie. Musíte len splniť niekoľko podmienok:

- nachádzať sa v 4G pokrytí

- používať podporovaný model smartfónu

- mať nainštalovanú najnovšiu verziu operačného systému

- mať nainštalované najnovšie nastavenia operátora (tzv. carrier settings)

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

jarpo 12.04.2019 - 22:08

,,Vazeny zakaznik, pre toto telefonne cislo zatial nie je mozne zriadit sluzbu VoLTE. Sluzba je dostupna len pre Happy pausaly. Telekom"

Celá diskusia 1 príspevok