Snapchat: nové AR efekty, hry a videá na štýl IG TV

Po novom si budete môcť na Snapchate zahrať hry so svojimi kamarátmi. Do aplikácie prichádzajú aj vylepšené efekty rozšírenej reality. Tešiť sa môžete na rôzne žánre videí, ktoré budú prispôsobené obrazovke v režime na výšku.

Snapchat má za sebou Snap Partner Summit, ktorý sa konal pred pár dňami a priniesol na platformu viacero noviniek. Ako prvé sa ukázali Snap Games.

Pôjde o mobilné hry pre viacerých hráčov, ktoré sú dostupné priamo v aplikácii Snapchat. Môžete ich hrať so svojimi kamarátmi, pričom počas hrania bude dostupný aj textový alebo hlasový chat. Uvedenie bude sprevádzané šiestimi hrami Bitmoji Party, Tiny Royale, Snake Squad, C.A.T.S. Drift Race, Zombie Rescue Squad a Alphabet Hustle.

Ďalšou novinkou je Snap Original, ktorý po vzore IG TV ponúkne originálny video obsah. Bude prispôsobený obrazovke v režime na šírku, pričom pôjde o rôzne žánre, ako napríklad dokumenty, komediálne relácie, drámy a ďalšie. Snapchat oznámil konkrétne 10 nových video žánrov, ktoré do aplikácie zavítajú v dohľadnej dobe.

Na rad prišli aj AR efekty v podobe Lenses. Podľa vedenia sociálnej siete sú medzi používateľmi skutočne populárne a Snapchat ich chce dostať na novú úroveň. Teraz bude možné skenovať rôzne objekty, ktoré si potom viete pozrieť na Amazone.

K dispozícii bude aj sken hudby spolupracujúci s aplikáciou Shazam či sken matematických problémov, ktoré potom vyriešite s pomocou aplikácie Photomath. Snapchat do budúcnosti sľúbil aj rôzne ďalšie prepojenia a spolupráce s tretími stranami.

Ako posledné boli oznámené vylepšenia pre Snap Kit. Umožňuje vývojárom implementovať do Snapchatu rôzne funkcie súvisiace s interakciou iných aplikácií. V praxi sa to napríklad prejaví tak, že svoje Snapchat Stories budete môcť zdieľať aj v aplikáciách ako Tinder, Houseparty a AdventureAide.

Novinky majú byť k dispozícii postupne. Niektoré z nich si môžete vyskúšať už dnes, ďalšie prídu v najbližšej dobe.

Zdroj: Snap Games, Snap Originals, Snap Lenses

Diskusia k článku:

Začať diskusiu