Gmail umožní naplánovať odoslanie správy

Obľúbený poštový klient oslavuje 15 rokov. Jedným z posledných vylepšení, je odoslanie správy vo vami určenom čase.

Gmail bol spustený 1. apríla 2004 a za ten čas si prešiel viacerými zmenami. Na pôvodný len so základnými funkciami sa už ani nepodobá. Okrem účinnej ochrany proti spamu, ktorá filtrovala nevyžiadanú poštu rovno do koša, ponúkal 1 GB úložného priestoru, čo v tej dobe bolo takmer 100-krát viac než mali konkurenti.

Postupom času sa Gmail udomácnil aj v telefónoch, kde bez problémov nahradí desktopovú verziu. Jedna z posledných noviniek bude dostupná v počítačoch aj mobilných zariadeniach.

Nová funkcia umožňuje naplánovanie odoslanie e-mailou na vhodný dátum alebo čas. Možno to oceníte, keď komunikujete s niekým v inom časovom pásme, prípadne je daná osoba na dovolenke a vy ju nechcete rušiť v nevhodný čas.

Na mobile pri písaní správy ťuknete na tri bodky a vyberiete možnosť Schedule send (Naplánovať odoslanie), vyberiete dátum, čas a hotovo. Správa bude doručená vo vybranom termíne. Na počítači je postup podobný, len možnosť nastavenia dátumu a času nájdete po ťuknutí na šípku v modrom políčku Send (Odoslať).

Nová funkcia je sprístupňovaná postupne, preto ak k vám zatiaľ nedorazila, obrňte sa trpezlivosťou.

Zdroj: blog.google

Diskusia k článku:

Začať diskusiu