HTC Vive Focus Plus - najnovší prostriedok do sveta virtuálnej reality

Ďalšia generácia headsetu pre virtuálnu realitu prináša viac výkonu a jemnejší 3K displej. V balení najdete dva ovládače a poukaz na špeciálnu podporu pre podnikateľov.

Smartfónom značky HTC sa dlhodobo nedarí. Pre firmu je teda kľúčové, aby príjmy hľadala inde. Taiwanská spoločnosť sa o to snaží napríklad v oblasti virtuálnej reality. V rámci vlastnej Viveport Ecosystem Conference 2019 preto predstavila nový VR headset.

HTC Vive Focus Plus sa bude predávať od 15. apríla za cenu 829 eur. Tak ako pri doterajších modeloch, aj Vive Focus Plus bude možné prepojiť s počítačom či hernými konzolami, no rýchly procesor Qualcomm Snapdragon 835 zvládne veľkú časť výpočtového výkonu sám. Vďaka tomu sa počíta tiež s pripájaním smartfónov či dokonca streamingom obrazu z cloudu, cez internet.

Základné parametre HTC Vive Focus Plus

displej: AMOLED (2880 x 1600 bodov) 75 Hz, FOV 110°, procesor Qualcomm Snapdragon 835, 4 GB RAM, 32 GB úložisko, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, reproduktory, 4000 mAh batéria, USB-C, rýchle nabíjanie QuickCharge 3.0

Zoznam počítačových hier pre platformu Vive je už poriadne dlhý. HTC však cieli aj na biznis klientelu a veľké spoločnosti.

Virtuálna realita totiž môže slúžiť na tréning pilotov, lekárov, návrhy dizajnu automobilov a desiatky ďalších využití. S kúpou nového Vive Focus Plus preto získajú 2-ročnú záruku aj podnikatelia, vďaka programu Advantage. Ten inak stojí 130 eur, zahŕňa ale aj rozšírenú zákaznícku podporu.

Kľúčovým zlepšením má byť, okrem vyššieho výkonu, tiež vylepšené zobrazenie. Používatelia sa teraz budú pozerať do AMOLED displeja s 3K rozlíšením 2880 x 1600 bodov, ktorého obnovovacia frekvencia je 75 hertzov. Z našich skúseností vieme potvrdiť, že pri jednoduchších headsetoch, ako je napríklad Samsung Gear VR, do ktorého sa vkladá smartfón s QHD rozlíšením, je raster jednotlivých pixelov stále výrazne viditeľný.

Na pohyb vo virtuálnej realite slúži dvojica ovládačov s označením 6DoF do oboch rúk. Majú tlačidlá aj trackpad, pričom headset ich presnú polohu sleduje prostredníctvom kamier aj ultrazvuku. Hráč s nimi s natiahnutými rukami mieri rovnako, ako by so zbraňou mieril v skutočnosti.

V obchode Vive Wave je k dispozícií okolo 250 podporovaných aplikácií a v rámci predplatného Viveport Infinity ešte ďalších viac než 70 prémiových titulov.

Headset so 4000 mAh batériou vydrží v prevádzke maximálne 3 hodiny, ovládače poháňané dvoma AAA batériami približne 4 hodiny.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu