Powerbeats Pro: športové true wireless slúchadlá od Beats by Dr. Dre

Vďaka špeciálnej konštrukcii držia slúchadlá pevne na svojom mieste aj pri náročnej fyzickej aktivite. Nevadí im voda ani pot a na jedno nabitie ponúknu až deväť hodín počúvania hudby.

Záujem o úplne bezdrôtové slúhadlá medzi zákazníkmi rastie, a tak na trhu pribúdajú nové alebo vylepšené modely rôznych výrobcov. Prehľad zaujímavých kúskov dostupných aj v našich obchdooch sme vám nedávno priniesli v článku Najznámejšie true wireless slúchadlá do uší (jar 2019).

Výhodou tohto typu Bluetooth slúchadiel je absencia akéhokoľvek kábla, ktorý by spájal pravý menič s ľavým, a tak vám za krkom nič neprekáža. Na druhej strane musíte dávať pozor, aby sa vám malé slúchadlo niekam nezapatrošilo.

Dizajn novinky od firmy Beats by Dr. Dre (Beats) predurčuje použitie najmä pri fyzickej aktivite. Časť konštrukcie pripevníte za uchom, takže aj prudký pohyb by mal slúchadlo udržať na svojom mieste. Iné typy nemusia sedieť v uchu dostatočne pevne a napríklad pri behu môžu vypadávať.

Vysoká cenovka a známa značka by mali byť zárukou, že zákazník sa môže tešiť na kvalitný zvuk a funkcie, ktoré u lacných modelov nenájdeme. Powerbeats Pro dostali podobne ako nedávno uvedená druhá generácia AirPods výkonný čip Apple H1, ktorý podporuje aj hlasovú asistentku Siri.

Ľahká konštrukcia je odolná voči potu a vode, háčik za ucho sa dá prispôsobiť. Súčasťou balenia budú štyri veľkosti ušných nadstavcov. Na každom slúchadle nájdeme fyzické ovládacie prvky pre príjem hovoru, pridávanie a uberanie hlasitosti, a pre ovládanie prehrávanej hudby.

Optické senzory rozpoznajú, či máte slúchadlá v ušiach. Keď ich nepoužívate, automaticky sa prepnú do režimu spánku, aby šetrili energiu.

Novinka dostala akcelerometer na rozpoznávanie reči v každom slúchadle a dva mikrofóny s odfiltrovaním vonkajších zvukov, ako je vietor a okolitý hluk. Výdrž na jedno nabitie je podľa výrobcu až deväť hodín, pričom vloženie do nabíjacieho puzdra na päť minút im dodá energiu na 1,5 hodiny prehrávania hudby. Po 15-tich minútach nabíjania sa výdrž zvýši na 4,5 hodiny.

Slúchadlá môžete používať jednotlivo alebo obe naraz, podľa vlastných potrieb. Počas športovania zrejme uprednostníte počúvanie hudby z obidvoch slúchadiel, pri práci v kancelárii a na telefonovanie počas dňa vám stačí iba jedno slúchadlo.

Párovanie s mobilným zariadením prebieha jednoducho otvorením puzdra, vtedy sa spustí režim párovania. Po prvom spárovaní sa nabudúce už automaticky pripoja. Sú kompatibilné s Androidom aj iOS.

Predaj Powerbeats Pro štartuje vo viac než 20-tke krajín (Slovensko chýba) už na budúci mesiac, ďalšie trhy prídu na rad v lete tohto roka. Odporúčaná cena je stanovená na 249,95 USD, na výber budú štyri farebné verzie: Black, Ivory, Moss a Navy.

Zdroj: beatsbydre.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu