Telekom ponúka podnikateľom riešenie pre eKasu

Od 1. apríla odštartovalo 3-mesačné obdobie, počas ktorého musia podnikatelia pripojiť registračné pokladnice na online systém Finančnej správy. Telekom ponúka riešenie.

Nová povinnosť sa dotkne všetkých podnikateľov a živnostníkov, ktorí vo svojich prevádzkach využívajú registračné pokladnice. Napojenie na online systém Finančnej správy známy ako eKasa bude pre nich povinné od 1. júla 2019.

Pomocnú ruku podalo podnikateľom už vo februári O2, podrobnosti sme priniesli v článku O2 ponúkne podnikateľom kompletné riešenie eKasa. Teraz sa pridáva aj Telekom.

Pokrytie 4G sieťou má Telekom pre vyše 93 % populácie a podľa vlastných vyjadrení ho môžu využiť aj prevádzky, ktoré sa nachádzajú v odľahlejších vidieckych miestach, či hornatom teréne. Sila signálu je pre pripojenie online pokladnice dôležité. Znížená kvalita môže spôsobovať výpadky.

Okrem stabilného pripojenia potrebuje podnikateľ registračnú poladnicu, ktorá spĺňa technické parametre. Niektorí budú musieť kúpiť novú, iným bude stačiť aktualizácia softvéru súčasnej pokladnice.

Telekom bude ponúkať aj komplexné riešenie, ktoré okrem Wi-Fi routra s dátovou SIM bude zahŕňať platobný terminál. V tom prípade stačí vyplniť kontaktný formulár na webe telekom.sk/biznis/ekasa a operátor sa najneskôr do dvoch pracovných dní ozve a navrhne riešenie.

Pre tých, ktorým stačí len internetové pripojenie do systému eKasa, ponúka dve možnosti. V prípade menších prevádzok, ktoré majú maximálne päť registračných pokladní, pripravil ponuku Wi-Fi router Alcatel LinkZone MW40V (jednorazový poplatok 49 eur) + SIM karta (1 GB dát) s mesačným poplatkom 4,99 eur. Pre väčšie prevádzky, nad päť pokladní, je mesačný paušál za SIM kartu (5 GB dát) 14,99 eura. Ceny sú s DPH a služby nie sú viazané.

Na pripojenie môžete využiť aj fixný internet, a postačiť by mala aj EDGE technológia. Pri napojení pokladnice sedem dní v týždni 24 hodín denne by sa mala mesačná spotreba dát pohybovať okolo 200 MB.

Zdroj: tlačová správa, telekom.sk/biznis/ekasa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu