Huawei smart glasses - Bluetooth okuliare s reproduktormi

Nové okuliare nakoniec príliš inteligentné nebudú. Postarajú sa len o bezdrôtové handsfree telefonovanie a zrejme tiež prehrávanie hudby. Dostanú dva reproduktory v ramenách (postraniciach) a nabíjacie puzdro s 2200 mAh batériou.

Huawei nám v marci okrem nových smartfónov P30 a P30 Pro ukázal aj širokú paletu príslušenstva. Na pohľad zaujímavé môžu byť okuliare označované ako "smart glasses" alebo "smart eyewear". Čínska spoločnosť ich vyrába v spolupráci so značkou Gentle Monster.

Pokiaľ ste sa po tomto popise tešili na produkt podobný už pozastaveným Google Glass, zadržte.

Okuliare od Huaweiu príliš inteligentné nebudú. S telefónom ich síce spárujete cez Bluetooth, no ich jedinou úlohou má byť uľahčenie telefonovania cez zabudované mikrofóny a reproduktory, prípadne tiež počúvanie hudby.

Na výber budú zatmavené sklá proti slnku alebo klasické dioptrické šošovky. O ovládanie sa má starať dotyková plocha, žiadne tlačidlá na nich nenájdete.

V redakcii sme sa s podobným kúskom už stretli, prečítať si o ňom môžete v teste Smart okuliare G1 - Bluetooth handsfree trocha inak. Tento čínsky gadget za takmer sto eur vám zvuk posiela pomocou technológie Bone Conductor, teda cez vibrácie do spánkovej kosti. Jeho kvalita bola podpriemerná a určená skôr na podcasty alebo hovorené slovo.

Huawei smart glasses podľa všetkého dostali dva klasické reproduktory. Smerujú nadol a priamo do uší, takže vraj zvuk určený iba pre vás neprepúšťajú zbytočne do okolia. Uvidíme, ako to bude fungovať v praxi. Podobne má pracovať napríklad "náhrdelník" Bose SoundWear Companion, za ktorý ste mohli nedávno hlasovať aj medzi Gadgetmi v ankete Mobil roka 2018.

Okuliare majú ponúknuť dobíjanie cez ochranné puzdro vybavené USB-C konektorom a 2200 mAh batériou. Majú spĺňať certifikáciu IP67. Odolajú teda prachu, piesku, potu a kontaktu s vodou, napríklad pri daždi alebo plážových dovolenkách.

Na trh by sa mali dostať v júni alebo júli 2019 za doteraz nespresnenú cenu.

Zdroj: TheVerge.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu