Asus ZenFone Max (M2) a Max Pro (M2) prichádzajú na Slovensko

V slovenských obchodoch sa začali predávať nové dual SIM androidy so samostatným slotom na pamäťovú kartu, natiahnutým 6,3'' displejom a batériou s až 5000 mAh kapacitou.

Nástupcovia modelov s označením M1 prinášajú vyšší výkon, natiahnutý displej s výrezom, duálny fotoaparát s podporou umelej inteligencie a ešte dlhšiu výdrž na jedno nabitie.

Asus ZenFone Max Pro (M2) dostal elegantný dizajm s lesklou zadnou stenou a zaujímavým 3D efektom. IPS displej so 6,3-palcovou uhlopriečkou a pomerom strán 19:9 ponúka Full HD+ rozlíšenie. Chráni ho odolné sklíčko Gorilla Glass šiestej generácie, ktoré je navrhnuté tak, aby prežilo 15 pádov z výšky 1 metra na tvrdý povrch

Novinku poháňa Snapdragon 660 s technológiou umelej inteligencie Qualcomm AI Engine. 64 GB úložisko je doplnené 6 GB operačnou pamäťou RAM. Telefón využíva duálny fotoaparát s podporou umelej inteligencie. Dokáže rozpoznať 13 rôznych scén a podľa toho automaticky zvolí optimálne nastavenie. Základom fotoaparátu je 12 Mpix senzor Sony IMX486 so svetelnosťou f/1.8 a PDAF zaostrovaním.

Sekundárny 5 Mpix fotoaparát sa využíva pri snímaní portrétov a blízkych objektov, a umožňuje vytvárať bokeh efekt s meniteľnou hĺbkou ostrosti. Lákadlom ZenFone Max Pro (M2) je silná 5000 mAh batéria, ktorá na jedno nabitie dokáže prehrávať až 15 hodín videí na YouTube. Kompletné špecifikácie sa dočítate v základnom infe.

Asus ZenFone Max (M2) dostal procesor Snapdragon 632, 4 GB operačnú pamäť, 32 GB úložisko a 6,3-palcový IPS displej s HD+ rozlíšením 720 x 1520 bodov. Hlavný 13 Mpix fotoaparát s clonou f/1.8 dopĺňa pomocný 2 Mpix fotoaparát na rozostrovanie pozadia. Ani tu nechýba umelá inteligencia s rozpoznávaním snímaných scén. Batéria dostala 4000 mAh kapacitu. Všetko dôležité o hardvérovej výbave nájdete v tomto článku.

V obidvoch novinkách beží operačný systém Android 8.1 Oreo, aktualizácia na novší Android 9 Pie má prísť v priebehu niekoľkých týždňov. Smartfóny sú vybavené päťmagnetovým reproduktorom s inteligentným zosilňovačom NXP, ktorý má zabezpečiť čo najčistejšií zvuk. Spája ich aj funkcia rozpoznávania tváre. Miernym sklamaním môže byť použitie starého microUSB konektora.

Asus ZenFone Max Pro (M2) sa na Slovensku predáva za odporúčanú cenu 299 eur vo farbách Cosmic Titanium a Midnight Blue. ZenFone Max (M2) má cenovku 199 eur a je k dispozícii v troch farebných verziách: Midnight Blue, Space Blue a Meteor Silver.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 25.03.2019 - 19:40

Mám dojem, že je to na trhu už nejaký ten piatok. Kamoš kupoval Max Pro určite v januári.

Nightmare25.03.2019 - 21:22 Trvalý odkaz

Tak tak aj na Alze davno sa predava

Lenka Ivančíková25.03.2019 - 22:10 Trvalý odkaz

Moze byt, no na Slovensko dorazili oficialne az v marci. :)

Celá diskusia 3 príspevky