Takto fotí Sony Xperia 10

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Sony Xperia 10 s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát (26 mm ekv.)

13 Mpix (4:3) / 10 Mpix (16:9) / 8 Mpix (21:9), clona f/2.0, pixel 1.12μm, 76° uhol záberu, video 4K 30 fps / Full HD 60 fps

Zadný fotoaparát (pomocný)

5 Mpix, clona f/2.4, pixel 1.4μm, 88° uhol

Predný fotoaparát

8 Mpix (4:3) / 6 Mpix (16:9), clona f/2.0, video Full HD, 84° uhol záberu

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Sony Xperia 10.

Krátky komentár:

Rýchle spustenie dvojitým stlačením vypínača poteší. Prostredie nie je najhoršie, po rokoch som s ním v smartfónoch Sony naozaj spokojný. Aj prepnutie na prednú kameru ťahom prsta do strany, aj prepnutie na video sú pohodlné. Režimov tu nie je zbytočne veľa, všetky sú pekne poruke a posledný použitý režim je aj ako ikona vedľa tlačidla Režimy. Výhrady mám ku kvalite záberov, aj cez deň, aj večer. A vôbec nerozumiem, prečo fotoaparát za každú cenu zaostruje na stred. Riešením je prepnutie na snímanie dotykom, kedy po označení nejakého objektu prstom nasleduje okamžité zaostrenie a odfotenie.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia, skúmať detaily a analyzovať EXIF.

GALÉRIA VIDEÍ

Diskusia k článku:

Začať diskusiu