Zábavné tapety využívajúce otvory predných fotoaparátov Galaxy S10

Kreativita používateľov rýchlo prekonala všetky hranice. Objavili sa obrázky, do ktorých otvory pre predné fotoaparáty sadnú na milimeter presne.

Nové Samsungy Galaxy S10e, S10 a S10+ priniesli unikátne riešenie osadenia predného fotoaparátu. Objektívy sú namiesto širokého výrezu vložené do laserom vyrezanej diery priamo v pravej časti displeja.

Šošovky sú tak nenápadnejšie, no muselo sa im prispôsobiť grafické prostredie operačného systému. Platí tiež, že videá v režime na celú obrazovku alebo tapety na domácej ploche sa budú zobrazovať normálne, hoci kritickú časť "pod" fotoaparátmi používateľ samozrejme neuvidí.

Keďže ľudová tvorivosť nepozná hranice a internet je tým najvhodnejším miestom na šírenie vtipných GIF-iek, videí a obrázkov, stalo sa niečo, s čím asi nepočítal ani samotný výrobca.

Na populárom portáli Reddit vznikla téma r/S10wallpapers, ktorá má aktuálne už viac než 21-tisíc odoberateľov.

Fanúšikovia do nej posielajú tapety pre základné obrazovky špeciálne orezané tak, aby objekty na nich presne sedeli s otvormi pre objektívy. Šošovky potom grafika elegantne skryje, alebo naopak zámerne zvýrazní. Posúďte sami, vybrali sme totiž trojicu najobľúbenejších.

Tapety už majú ten správny pomer strán a rozlíšenie, väčšinou ich teda postačí uložiť do vnútorného úložiska smartfónu a cez Galériu nastaviť ako obrázok na pozadí. Nové výtvory sa objavujú každý deň. Na Reddite ich môžete ľahko filtrovať podľa počtu hlasov získaných za 24 hodín, týždeň, mesiac či iné obdobie.

V subreddite r/S10wallpapers nájdete šablónu, vďaka ktorej si tí skúsenejší vyrobia vlastnú presne sadnúcu tapetu pre ktorýkoľvek z troch nových modelov kórejského výrobcu. Vybrané tapety si môžete stiahnuť aj z tohto článku, stačí sa posunúť nižšie.

V komentároch pod článkom sa môžete ostatným čitateľom pochváliť s vašou tapetou.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu