Firefox Send: súkromné zdieľanie súborov odkazom

Nová služba od Mozilly vás bez registrácie nechá nahrať 1 GB súborov na web. Môžete ich zdieľať odkazom, ktorému viete nastaviť platnosť či množstvo povolených stiahnutí. Po bezplatnom vytvorení účtu sa dostupné úložisko rozšíri na 2,5 GB.

Mozilla spustila novú službu s názvom Firefox Send. Je zameraná na zdieľanie súborov prostredníctvom odkazu. Na web môžete bez registrácie nahrať vaše dáta do veľkosti 1 GB.

Ak by vám táto možnosť nevyhovovala, môžete si bezplatne vytvoriť konto, čím získate 2,5 GB priestoru.

Po presunutí súborov si ešte pred nahratím môžete vybrať, či vygenerovaný odkaz vyprší po určitom počte stiahnutí (maximálne 100), alebo konkrétnom časovom období.

Potom stráca funkčnosť a súbory cez neho nebude možné stiahnuť. Okrem toho máte možnosť pridať k linku aj ochranu heslom.

Novú službu ocenia používatelia, ktorí chcú rýchlo zdieľať dáta bez registrácie a kapacitné možnosti e-mailovej prílohy im na to nestačia. Oproti klasickým cloudovým službám typu Dropbox má Firefox Send výhodu v tom, že súbory nie je nutné ručne odstrániť, ale po vypršaní odkazu automaticky zmiznú.

Zdroj: Firefox Send

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 15.03.2019 - 14:24

Iba doplním, že bez registrácie nie je obmedzením iba súbor do 1GB. Ale aj počet stiahnutí: 1 a čas na stiahnutie 24 hodín. Viac dní a počet stiahnutí je možné nastaviť až po registrácii. Inak Fajnová služba.

Celá diskusia 1 príspevok