Harry Potter: Wizards Unite vás vezme na kúzelné dobrodružstvo v AR

Autori Pokémon Go prinášajú prvý pohľad na novinku zo sveta Harryho Pottera. Dostanete sa do úlohy zamestnanca Ministerstva mágie, ktorý bude riešiť rôzne problémy. Nebudú chýbať kúzelné predmety ani zaklínadlá.

Niantic Labs sú autormi Pokémon Go, ktoré svojho času pobláznilo naozaj množstvo ľudí. AR hru založenú na chytaní rozmanitých stvorení po celom svete hrali milióny hráčov. Štúdio už nejaký čas pracovalo na novom projekte, s cieľom znova zasiahnuť masy. Tentokrát zobralo pod svoje krídla ďalšiu z veľkých značiek, ktorou je Harry Potter.

Pripravovaný titul vychádza z hry Pokémon Go. Tu však logicky nebudete hľadať Pokémonov, ale magické predmety, príšery, artefakty, ľudí a rôzne ďalšie veci prepojené s kúzlami. Hráči sa dostanú do role nového zamestnanca Ministerstva mágie.

Dej sa točí okolo nevysvetliteľných okolností, počas ktorých sa vo svete muklov objavujú čarovné veci, ktoré doň nepatria. Vašou úlohou ich bude zozbierať a vrátiť späť na správne miesto.

Okrem nevinného zbierania predmetov sa hráči budú dostávať aj do konfliktu medzi sebou. Autori sľubujú prepracovanejšie herné mechaniky a napínavé čarodejnícke súboje, aké sme mali možnosť vidieť vo filmoch.

Hra Harry Potter: Wizards Unite by mala vyjsť ešte tento rok, aktuálne je spustená registrácia pre Android. Používatelia iOS si budú musieť podľa oficiálneho webu výrobcu počkať na ďalšie informácie. Vydanie hry tam zrejme príde neskôr.

Zdroj: harrypotterwizardsunite.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu