PS4 si zahráte už aj na iOS zariadeniach

Nová aktualizácia konzoly od Sony prináša po dlhom čase Remote Play aj na iOS zariadenia. Podpora je síce oficiálna, ale nezahŕňa hranie s ovládačom DualShock 4. Budete si musieť vystačiť s dotykovou plochou.

Pomocou Remote Play môžete cez Wi-Fi prenášať obraz zo svojej konzoly PlayStation 4 na displej vášho laptopu, tabletu či mobilu. Konzolu z týchto zariadení viete ovládať, pričom je podporované aj hranie hier. Funkciu si už nejaký čas užívajú majitelia Mac OS, Windows PC a smartfónov od Sony. Teraz konečne prichádza aj na iOS.

Hranie hier cez Remote Play štandardne funguje pomocou ovládača DualShock 4. Na jeho používanie s iOS však môžete zabudnúť. V prostredí hry máte ovládacie prvky len na displeji. Mobilná aplikácia podporuje aj zadávanie znakov cez klávesnicu či mikrofón pre hlasový chat.

Remote Play podporuje akékoľvek iOS zariadenie od verzie 12.1 a viac. Pre najlepší zážitok odporúča Sony minimálne iPhone 7, iPad 6. generácie či iPad Pro druhej generácie.

Okrem toho je dôležité stabilné Wi-Fi pripojenie, bez ktorého aplikácia nefunguje. Výrobca na záver upozorňuje, že Remote Play nie je kompatibilné so všetkými hrami.

Zdroj: iTunes

Diskusia k článku:

Začať diskusiu