Dilema: Inteligentné hodinky Huawei Watch GT vs. Garmin vivoActive 3

Aktuálne smartwatch od Huaweiu sú mimoriadne podarené. Porovnali sme ich s produktom od Garminu. Ten preferujú najmä tí, ktorí to so športom myslia vážne.

Ak si ani vy neviete dať rady pri výbere nového mobilu a máte dvoch favoritov, nezdráhajte sa nám napísať. Kontaktovať nás môžete e-mailom na redakcia@fony.sk, do predmetu správy napíšte "Dilema". Z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku, ktorej sa budeme venovať formou takéhoto článku.

Nepomáhame vám len s výberom smartfónov, prečítali sme si teda aj správu od Mateja: "Dobrý deň, uvažujem nad kúpou svojich prvých smart hodiniek. Preferujem výdrž nad možnosťou telefonovania. Samozrejme, chcem aby sa dali spárovať s mojím iPhonom 8 Plus. Rozhodujem sa medzi Huawei Watch GT a Garmin vívoActive 3. Viete mi poradiť? Hodinky od Samsungu alebo Apple sú možno lepšie, ale rád by som sa vyhol nabíjaniu sa každý deň."

Hodinkám od Huaweiu sme sa u nás už viackrát venovali. Tie najdôležitejšie poznatky nájdete v recenzii Huawei Watch GT (46F) - týždňová výdrž bez vážnych kompromisov.

Oceňujeme najmä nutnosť, na pomery dnešných inteligentných hodiniek, naozaj zriedkavého nabíjania. Týždeň na ruke s neustále aktívnym sledovaním tepovej frekvencie je bezproblémovo dosiahnuteľná hodnota. V prípade častého využívania GPS počas tréningov a športovania vám tak zostane dostatočná rezerva.

S konkurenčnými Garmin vívoActive 3 osobnú skúsenosť nemáme, na Slovensku sú však prekvapivo populárne. Ich výdrž stále s prehľadom prekoná ponuku Apple a Samsungu, na Huawei Watch GT ale stačiť nebude.

Huawei sľubuje teoretické hodnoty na úrovni 14 dní alebo 22 hodín pri nepretržitom zázname trasy podľa GPS. Garmin spomína 7 dní a 13 hodín v plne lokalizačnom režime.

Ich displej je však menší (1,39'' oproti 1,2'') a s nižším rozlíšením (454 x 454 b. vs. 240 x 240 b.). Proti hovorí tiež cena. Huawei Watch GT kúpite už od 179 eur, kým na Garmin vívoActive 3 potrebujete až 227 eur.

Svoje každopádne zohrajú najmä osobné preferencie. Ženy môžu po menších Garminoch siahnuť radšej a viacerí vívoActive 3 považujete za elegantnejšie na bežné nosenie.

Oboje smartwatch ponúknu vodeodolnosť dostatočnú na plávanie (do 5 ATM), chýba im ale možnosť telefonovania aj spárovanie s Bluetooth slúchadlami kvôli prehrávaniu hudby. Za vyššiu výdrž môžete ďakovať uzavretým operačným systémom, no ďalšie aplikácie už Huawei nenainštalujete vôbec a Garmin má len obmedzenú ponuku. Watch GT nemajú ani sledovanie lyžovania.

Kľúčovou vlastnosťou vívoActive 3 by mohla byť podpora bezkontaktných platieb cez službu Garmin Pay, tú si však na Slovensku neužijete. V Česku funguje s kartami Visa a Mastercard od dvoch bánk.

Huawei Watch GT teda vyhrávajú v prakticky všetkých oblastiach. Sú lacnejšie, s jemnejším a väčším displejom aj dlhšou výdržou. Preferovali by sme ich snáď len v prípade, že sa vám viac páči ich vzhľad alebo využijete pripájanie príslušenstva cez protokol ANT+.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu