Na Slovensko prichádza YouTube Kids

Aplikácia YouTube Kids je od dnešného dňa dostupná aj na Slovensku. Prináša nielen množstvo unikátneho video obsahu zameraného na zábavu a učenie, ale deti môžu objavovať svet prostredníctvom online videa v bezpečnom prostredí.

Pokročilé algoritmy vyberajú pre túto aplikáciu vhodný a bezpečný obsah. Rodičia môžu navyše vďaka súboru ovládacích nástrojov kontrolovať, ktoré videá a kanály a ako dlho môžu ich deti sledovať.

Deti môžu len na pár klikov sledovať rôzne slovenské kanály, napríklad FÍHA Tralala, Spievankovo či Slovenské detské pesničky. Tešiť sa môžu aj na obľúbené modré postavičky z príbehov o Šmolkoch, nechýba ani populárny Miro Jaroš, ktorý je u detí mimoriadne obľúbený.

Vďaka aplikácii YouTube Kids získajú rodičia kontrolu nad tým, aké videá sa ich deťom môžu zobrazovať. Prostredie je navrhnuté pre ovládanie malým divákom, takže je jednoduché a intuitívne. Obsah sa delí do štyroch kategórií: Relácie, Hudba, Učenie a Objavuj.

Ak deti ešte nevedia čítať a písať, môžu vyhľadávať pomocou hlasu. Pre rodičov je zas k dispozícii funkcia Časovač, ktorá automaticky zablokuje prístup k aplikácii po uplynutí stanoveného času.

Aplikácia umožňuje nastaviť až 8 rôznych detských profilov, pričom rodič môže dieťaťu povoliť vyhľadávanie v prostredí YouTube Kids alebo môže jeho výber obmedziť len na konkrétnu skupinu vyselektovaných videí. Nechýba funkcia Rodičmi schválený obsah, Vypnúť vyhľadávanie či História.

Slovenská verzia aplikácie YouTube Kids je dostupná na stiahnutie v Google Play aj iOS.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu