O2 ponúkne podnikateľom kompletné riešenie eKasa

Od 1. apríla vstúpi do platnosti nová povinnosť pre podnikateľov vo forme eKasy s online pripojením do systému finančnej správy. Operátor podnikateľom ponúka kompletné riešenie vrátane online pripojenia a možnosti kúpiť zariadenie na splátky.

Nová povinnosť núti podnikateľov prispôsobiť sa požiadavkám finančnej správy. Nové riešenia pokladníc okrem online pripojenia prinesú nové vlastnosti.

Všetky bločky z pokladníc budú po obsahovať aj QR kód, ktorý jednoduchým spôsobom umožní overiť pravosť a platnosť pokladničného dokladu. Štát chce online napojením registračných pokladníc na portál finančnej správy zabrániť podvodom pri evidovaní tržieb.

O2 prináša podnikateľom kompletné riešenie založené na skúsenostiach z Českej republiky a Chorvátska. Aktuálne prebieha certifikácia zariadenia finančnou správou a O2 by ho chcelo dať podnikateľom k dispozícii koncom marca, aby sa stihli načas pripraviť.

Nová povinnosť bude pre podnikateľov znamenať výdaje navyše, a tak operátor ponúka možnosť kúpiť si riešenie na splátky. Úvodná platba bude 2 eurá, zvyšok sa rozráta do mesačných splátok.

Mesačná platba za eKasu bude 25 eur. V tom je zarátaná splátka zariadenia 5 eur/mes. a celková služba eKasy - licencia za softvér, chránené úložisko, aktualizácie, technická podpora a pripojenie zariadenia.

Cena zariadenia pri platbe v hotovosti je 218 eur, ktorú si zákazník môže znížiť ešte o bonus vo výške 96 eur pri jej dvojročnom využívaní. Všetko potrebné nájdete na webe operátora.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Martin 18.02.2019 - 16:04

Takze oni chcu 20eur mesacne aj po odkupeni kasy?Aj ked prerobenie povodnej kasy bude cca 150€?Trochu vela nie? To si vacsina radsej prerobi povodnu,alebo kupi novu bez nich a bez dalsich 20€ poplatkov

Celá diskusia 1 príspevok