Samsung Galaxy Note 9 dostáva na Slovensku Android 9 s One UI

Konečne sa dočkali aj majitelia prémiového modelu Samsungu a v týchto dňoch dostávajú na svoj Note 9 oznámenie o dostupnosti novej verzie Androidu Pie.

Update prišiel presne podľa harmonogranu aktualizácií, ktorý sme zverejnili koncom decembra minulého roka. Po top modeloch radu Galaxy S9, ktoré sa z novej platformy tešili už koncom roka, sa Android 9 Pie dostáva aj na Note 9.

Súčasťou aktualizačného balíčka sú januárové bezpečnostné záplaty Googlu aj nové prostredie One UI. Informácie o novom rozhraní sme vám priniesli v článku Samsung One UI: obsah a funkcie na dosah ruky. Najrelevantnejší obsah je teraz umiestnený do spodnej polovice obrazovky, čo má byť pri držaní zariadenia jednou rukou prirodzenejšie a pohodlnejšie.

Vylepšenia sa dočkala Samsung klávesnica, pribudli nové emotikony aj adaptívna téma, ktorá mení vzhľad klávesnice podľa farieb okolitej aplikácie. Always On Display dostal nové štýly hodín, boli pridané informácie o dĺžke nabíjania a v nastaveniach pribudla možnosť zobrazovať obrazovku Always On displeja po dobu 30 sekúnd od ťuknutia na displej.

Vďaka nášmu čitateľovi Martinovi, ktorý si Galaxy Note 9 kúpil v Telekome, si na zverejnených screenshotoch môžete prečítať kompletné informácie o nových funckiách a vylepšeniach, ktoré aktualizácia prináša.

Inštalačný balíček má takmer 1600 MB, preto na jeho stiahnutie odporúčame použiť Wi-Fi pripojenie. Pokiaľ vám na telefón zatiaľ oznámenie o Androide 9 nedorazilo, dostupnosť nového softvéru si môžete skontrolovať v nastaveniach -> Aktualizácia softvéru -> Manuálne sťhovanie.

Update sa šíri postupne, preto ak na váš Note 9 nie je ešte k dispozícii, obrňte sa trpezlivosťou. Ani na redakčný kus aktualizácia zatiaľ nedorazila.

Za čitateľský tip a obrázky do článku ďakujeme Martinovi.

Diskusia k článku:

Miro03.01.2020 - 10:25 Trvalý odkaz

Včera som dostal novoročný darček v podobe Android 10 s One UI 2 na Note9.

Celá diskusia 1 príspevok