Xiaomi Mi 9 s trojitým fotoaparátom spoznáme už čoskoro

20. február bude významným dňom nielen pre Samsung a jeho jubilejnú sériu Galaxy S10, ale aj pre čínske Xiaomi. Uvedie novú vlajkovú loď radu Mi, prvý smartfón výrobcu s tromi objektívmi na chrbte.

Po pol roku od premiéry Mi 8 spoznáme nový top model od Xiaomi. Sériu Mi 8 tvorí trojica modelov, koľko bude patriť do rodiny Mi 9 zatiaľ nevieme. Isté je, že aspoň jeden bude mať trojitý hlavný fotoaparát.

Prezradil to výrobca na svojej sociálnej sieti Weibo, kde zverejnil upútavku s vyobrazenou novinkou a dátumom uvedenia. Špekuluje sa o 48 Mpix a 12 Mpix snímačoch doplnených TOF kamerou.

Očakáva sa veľký, na maximum natiahnutý displej s minimálnym výrezom na prednú kameru v tvare kvapky a uhlopriečkou viac než šesť palcov. Jemnejšieho rozlíšenia než Full HD+ sa zrejme ani tentoraz nedočkáme.

Nemá chýbať nový čipset Snapdragon 855, rýchle nabíjanie a keďže na zverejnenom obrázku nevidno vzadu čítačku odtlačkov, s najväčšou pravdepodobnosťou bude integrovaná do displeja. Pri základnej verzii môžeme počítať so 6 GB operačnou pamäťou RAM a 128 úložiskom.

Všetky kompletné informácie o pripravovanej novinke sa dozvieme už o týždeň 20. februára.

Zdroj: weibo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu