Sony Xperia XA3 má priniesť displej s pomerom 21:9

Pripravovaný top model Xperia XZ4 zrejme nebude jediným smartfónom z portfólia japonského výrobcu s netradičným pomerom strán 21:9. Ďalším má byť aj smartfón strednej triedy.

Neoficiálne rendery a špecifikácie novej vlajkovej lode Xperie XZ4 ukázali, že sa môžeme tešiť na novinku s natiahnutým displejom bez výrezu s pomerom strán 21:9 a QHD+ rozlíšením 1440 x 3360 bodov.

Web WinFuture známy zverejňovaním uniknutých informácií o nepredstavených novinkách, ktoré sa neskôr ukázali ako správne, sprístupnil fotografie pripravovanej Xperie XA3. Podľa nich dostane taký istý netradičný pomer strán ako XZ4.

obr: WinFuture

Doteraz sme sa stretli maximálne s 19,5:9 pomerom. Výhodou viac na výšku natiahnutého displeja je zväčšenie uhlopriečky displeja pri zachovaní prijateľnej šírky konštrukcie. Pri Xperii XA3 sa hovorí o 5,9-palcovej obrazovke s Full HD+ rozlíšením 1080 x 2560 bodov.

obr: WinFuture

Na zadnej strane vidno duálny fotoaparát, ktorý zatiaľ pri Sony smartfónoch nie je bežný. Spodná časť obsahuje dva reproduktory a USB-C konektor. Čítačka odtlačkov je umiestnená v bočnej stene, osadenie na zadnú stenu sa Sony pri starších modeloch nevydarilo. Je príliš nízko a používateľ namiesto na čítačku prikladá prst na objektív fotoaparátu. Preto návrat do bočnej steny oceňujeme. V hornej nechýba 3,5 mm jack.

Očakáva sa, že novinka dostane Snapdragon 660, 64 GB úložisko, 23 Mpix fotoaparát a 3500 mAh batériu. Zatiaľ nie je isté, či sa s Xperiou XA3 stretneme už na výstave MWC.

Zdroj: WinFuture.com

Diskusia k článku:

viperman 07.02.2019 - 15:15

mne sa snad ani raz nepodarilo trafit fotak :) vzdy som nahmatal tu citacku presne (ale mam obal origo a citacka sa lahsie najde kedze je v diere..... stacilo 1 den treningu s xz2-kou, ale navrat do bocnej strany sa paci aj mne, je to lepsie malo to tak ostat.

Celá diskusia 1 príspevok