LG G8 ThinQ dostane prednú kameru s 3D ToF snímačom

Kórejský výrobca sa pri vývoji predného fotoaparátu do svojej novinky G8 ThinQ spojil s nemeckou firmou Infineon. Súčasťou kamery bude obrazový snímač s podporou 3D.

ToF snímač (Time-of-Flight) nájdeme už v smartfónoch Oppo RX17 Pro, Vivo NEX Dual Display alebo aj najnovšom Honore View 20, no len pri zadných fotoaparátoch. Pomocná 3D kamera je určená aj na využitie vo virtuálnej realite.

Pripravované LG G8 ThinQ, ktoré bude mať premiéru na februárovom MWC v Barcelone, prinesie ToF ako súčasť prednej kamery.

Zatiaľ čo ostatné 3D technológie využívajú zložité algoritmy pre výpočet vzdialenosti objektu od objektívu, ToF obrazový snímač poskytuje presnejšie meranie tým, že vysiela do priestoru prerušovaný lúč infračerveného svetla k získaniu potrebných informácií a vracia ho späť. ToF je tak rýchlejšie a účinnejšie, nezazaťažuje výrazne procesor a tým aj spotrebuje menej energie.

ToF snímač dokáže vidieť objekty v 3D, neovplyvňuje ho svetlo z externých zdrojov a ponúka presnú schopnosť rozpoznávania tváre vnútri i vonku, čo je ideálne aj na implementáciu v rozšírenej (AR) a virtuálnej realite (VR).

Obrazový čip od nemeckej spoločnosti Infineon je podľa výrobcu vhodný na použitie nielen v top modeloch, ale aj zariadeniach strednej triedy. LG odhaduje, že do piatich rokov bude ToF kamera súčasťou väčšiny smartfónov.

Zdroj: lgnewsroom.com

Diskusia k článku:

Nightmare 07.02.2019 - 15:39

G8 bude zas patrit medzi topku...ceny rychlo klesaju tiez dobre

Celá diskusia 1 príspevok