Hľadáme Inteligentné hodinky roka 2018

Vďaka inteligentným hodinkám môžete mať niektoré funkcie smartfónu na zápästí ruky. Zobrazujú prichádzajúce hovory, správy, upozornenia z aplikácií a sledujú fyzické aktivity. Z ôsmich favoritov vyberáme tie najlepšie.

V dvanástom ročníku ankety Mobil roka 2018 powered by O2 môžete hlasovať v siedmich kategóriách. Hľadáme nielen najlepšie smartfóny, ale aj príslušenstvo, ktoré nám z používania smartfónu poskytuje lepší zážitok. K svojmu smartfónu pripájame rôzne gadgety, ako sú napr. inteligentné hodinky - a práve na tie sa dnes pozrieme.

Vybrali sme pre vás osem zaujímavých modelov od rôznych významných výrobcov tak, aby si z nich mohol vybrať naozaj každý z vás.

Hlasovať za svojho favorita medzi Inteligentnými hodinkami môžete na stránke www.mobilroka.sk. Hlasovanie bude prebiehať do 12. februára, každý hlasujúci bude zaradený do žrebovania o 12 hodnotných cien.

Apple Watch Series 4

Najnovšie hodinky od Applu prinášajú väčší displej než predchádzajúce generácie. Apple totiž dokázal zmenšiť rám okolo displeja, a tak Series 4 majú obrazovku takmer od okraja po okraj. Apple Watch Series 4 sú dvakrát rýchlejšie, majú vynovený gyroskop aj akcelerometer.

Hlavným vylepšením je zabudovanie EKG senzora, ktorý môže pomôcť s včasnou diagnostikou srdcových chorôb. Funkcia je zatiaľ dostupná iba v niektorých krajinách. Výdrž batérie je na úrovni jedného až jeden a pol dňa, a spárujete ich iba s iPhonom. Všetko dôležité sa o štvrtej generácii dočítate v základnom infe.

Fitbit Versa

Fitbit Versa sú hodinky od známeho výrobcu fitness náramkov. Hodinky sú kompaktné, ľahké, tenké a na ruke vám nebude zavadzať ani počas dlhodobého nosenia. Potešia jasným a dobre čitateľným displejom, úložiskom pre hudbu a NFC platbamu cez systém Fitbit Pay, ktorý zatiaľ u nás nie je dostupný.

Hodinky Versa počítajú kroky, monitorujú aktivitu a sú odolné voči vode. Môžete s nimi plávať, zobrazia notifikácie z pripojeného smartfónu a detailne vám zmonitorujú spánok. Ponúkajú 4-dňovú výdrž na jedno nabitie. Môžete ich používať s iPhonom alebo s Androidom. Recenziu hľadajte pod názvom Fitbit Versa - hodinky na šport aj do práce.

Garmin Fénix 5 Plus

Garmin Fénix 5 Plus prinášajú špičkový dizajn a sú vyrobené z tých najkvalitnejších materiálov. Vo výbave majú aj technológie na sledovanie aktivity, prevýšenia a pre automatický výpočet optimálnej trasy pri behu a bicyklovaní. Súčasťou hodiniek sú predinštalované mapy celej EÚ.

Hodinky môžete pohodlne ovládať aj v rukaviciach, podporujú prepojenie cez ANT+, sledujú tep, anaeróbny prah a úroveň stresu. Ponúkajú zabudovaný MP3 prehrávač a sú pripravené na platbu pomocou NFC cez systém Garmin Pay. Môžete s nimi aj plávať. Spárujete ich s iPhonom aj androidom, na jedno nabitie vydržia až 12 dní.

Huawei Watch GT

Najnovšie hodinky od Huawei sú úplne iné, než na aké sme boli v minulosti zvyknutí. Využívajú totiž vlastný operačný systém, ktorý poháňa fitness náramky tohto výrobcu. V skutočnosti teda ide o fitness náramok s dizajnom hodiniek. Hodinky majú 1,39-palcový AMOLED displej a na prvý pohľad pôsobia elegantným dojmom. Ich funkcie pozostávajú z niekoľkých základných systémových a fitness aplikácií.

Huawei Watch GT dokážu vydržať na jedno nabitie takmer mesiac – v závislosti od toho, ako ich používate. V prípade bežného používania a cvičenia sa očakáva výdrž na úrovni dvoch týždňov. Hodinky monitorujú tep, spánok, cvičenie a takisto aj plávanie. Naše skúsenosti s hodinkami si môžete prečítať v recenzii Huawei Watch GT (46F) - týždňová výdrž bez vážnych kompromisov.

Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch sú vylepšením predchádzajúcej generácie Gear S3. Ponúkajú prepojenie s Android telefónom a rozumejú si aj s iPhonom. Vo výbave nájdeme pokročilé systémové a fitness funkcie s detailným sledovaním aktivity a spánku. Ich výhodou je dostupnosť v rôznych dizajnoch, takže z ponuky nových Galaxy Watch si už vyberú aj ženy.

Všetky modely ponúkajú štýlový dizajn a výborné spracovanie. Používateľov poteší Always On displej, prehrávanie hudby, a to aj prostredníctvom služby Spotify s podporou offline režimu ako aj 3- až 4-dňová výdrž na jedno nabitie. S hodinkami môžete plávať, ich odolnosť spĺňa aj vojenský štandard MIL-STD-810G. Kompletné informácie o tom, čo hodinky ponúkajú sa dozviete z recenzie Samsung Galaxy Watch - konečne nielen pre chlapov.

Suunto 9 Baro

Hodinky Suunto 9 sú určené náročnejším používateľov a milovníkom aktívneho životného štýlu. Ponúkajú zaujímavý dizajn, kvalitnú konštrukciu a dostatočnú výdrž na jedno nabitie: až 120 hodín v úspornom režime, resp. 25 hodín používania v záťaži.

Hodinky obsahujú viac než 80 športových režimov, ktoré sú vhodné na plávanie, jazdu na bicykli, beh a ďalšie aktivity. Samozrejmosťou je meranie tepu a upozornenie na prichádzajúce správy alebo telefónne hovory.

Withings Steel HR Sport

Whithings Steel HR Sport sú vhodnou voľbou pre používateľov, ktorí hľadajú hodinky s tradičným dizajnom a analógovým ciferníkom. Tento klasický výzor kombinujú s modernými funkciami, ako je monitorovanie tepu a aktivity.

Hodinky dokážu monitorovať až 30 rôznych športových aktivít a tiež aj spánok. Na jedno nabitie vydržia fungovať až 25 dní. Môžete s nimi plávať, sú odolné voči vode. Whithings Steel HR Sport fungujú s Android smartfónom aj iPhonom. Podrobné špecifikácie hľadajte v článku Withings Steel HR Sport: štýlové hodinky s trojtýždňovou výdržou.

Xiaomi Amazfit 2 Stratos

Obľúbené fitness hodinky od Xiaomi sú teraz dostupné v druhej generácii. Xiaomi Amazfit 2 Stratos prinášajú prepracovanejší dizajn, kvalitnejšiu konštrukciu a zabudovaný GPS senzor. Ich základom je 1,34-palcový displej s tvrdeným sklom, nechýba senzor tepu či barometer.

Hodinky vydržia na jedno nabitie fungovať až 5 dní a sú odolné voči. Môžete teda s nimi plávať a zobrazujú aj notifikácie z pripojeného smartfónu. Recenziu si prečítate v článku Xiaomi AmazFit Stratos - staré hodinky v novom kabáte.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk. Každý, kto sa do hlasovania zapojí bude zaradený do súťaže až o 12 skvelých cien.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu