TOP 20 najčítanejších recenzií roku 2018

O ktoré mobily ste mali vlani najväčší záujem? Pozreli sme sa na čísla a našli dvadsať najčítanejších recenzií na Fony.sk za uplynulých dvanásť mesiacov.

Tešíme sa, že ste náš web navštevovali aj v minulom roku. Medzi to najdôležitejšie, čo pre vás každý deň pripravujeme, patria recenzie. Mnohým z vás určite pomohli pri výbere nového smartfónu pre seba alebo svojich blízkych.

Takmer tretina čitateľov (31 %), ktorí si v roku 2018 otvorili niektorú z recenzií na Fony.sk recenziu, čítali jeden z týchto 20 článkov. Potešujúcou správou je, že priemerná doba čítania každej z týchto recenzií je 5 minút a 19 sekúnd.

1. Huawei P20 Lite - zas o pol triedy vyššie (58 518 prečítaní)

Najlacnejší model z rodiny P20 má svoje stabilné miesto aj v akciových ponukách operátorov, nie je preto prekvapením, že ste si o tomto 5,84-palcovom androide veľa prečítali aj u nás. Prečo nás láka najmä podareným dizajnom, sa dočítate v recenzii.

2. Samsung Galaxy A8 (2018) - selfie má prednosť (41 097 prečítaní)

Na rozdiel od Galaxy S9 alebo Note 9 má tento Samsung rovný displej a ignoruje rozporuplný výrez okolo predného fotoaparátu. Zdá sa, že vďaka konzervatívnemu prístupu si u naś vyslúžil veľa pozornosti napriek tomu, že cenovka je pomerne odvážna. Ako ho hodnotíme, sa dočítate v našom teste.

3. Huawei P20 - v tieni väčšieho brata (32 027 prečítaní)

Huawei P20 je v prvej trojke najčítanejších textov podľa všetkých očakávaní. Vďaka Kirinu 970 je výkonný, jeho 3400 mAh batéria ponúkne výbornú výdrž a vzadu číha duálny 12 + 20-megapixelový fotoaparát, ktorý ho spolu so s bratom P20 Pro vyniesol medzi najlepšie fotomobily. Aspoň podľa hodnotenia DxOmark. Náš názor nájdete v podrobnom teste.

4. Huawei Mate 10 Lite - úzky displej, široká clona (31 617 prečítaní)

Cenovo dostupný 5,9-palcový Full HD+ Android s 3340 mAh batériou, 4 GB RAM a 64 GB úložiskom už naskočil na moderné trendy a 16 Mpix objektív spolupracuje s 2 Mpix čipom pre rozostrovanie pozadia. Ideálne pre portréty alebo podobné kompozície. Na túto recenziu ste klikli viac než tridsaťtisíckrát.

5. Honor 10 - útok proti vlastným (31 236 prečítaní)

Honor 10 v našej recenzii chválime za svieži vzhľad a príkladné spracovanie, ktorý spolu s duálnym 16 + 24 Mpix fotoaparátom nesklame ani náročnejšieho zákazníka. Stará sa o to Kirin 970 a 3400 mAh batéria. Škoda len absencie vodeodolnosti a slotu pre pamäťové karty.

6. Xiaomi Redmi 5 Plus - dlháň s veľkou batériou (31 125 prečítaní)

Najpopulárnejším Xiaomi bol model Redmi 5 Plus. Že by vás zaujala nízka cena alebo dlhá výdrž vďaka 4000 mAh batérii? Zoženiete ho za menej než 200 eur, pričom konkurenciu porazí Full HD+ displejom a netradičným infraportom, napríklad pre ovládanie televízora v obývačke. Kolega Tomáš si pre vás pripravil podrobný test.

7. Samsung Galaxy J5 (2017) - solídna masovka pre nenáročných (30 478 prečítaní)

Galaxy J5 (2017) je solídny mobil pre nenáročných. Ak vám stačí HD displej, nepotrebujete USB-C konektor ani vodeodolnosť, môže padnúť voľba aj naň. Má dobrú výdrž a pekvapivo slušné fotoaparáty, ktoré za tieto peniaze určite nesklamú. Prečítajte si našu recenziu.

8. Huawei P10 lite - tradičný výsledok shenzenskej evolúcie (25 445 prečítaní)

P10 Lite nesie ešte niekoľko dizanových prvkov zo starších modelov Huawei. Displej bez výrezu, vzadu len jeden objektív a dnes už trochu fádne farby ale vyvažovala šikovná grafická nadstavba a bohaté manuálne nastavenia 12-megapixelového fotoaparátu. Aj túto staršiu recenziu na našom webe stále nájdete.

9. Huawei P20 Pro - útok na prvú ligu (23 017 prečítaní)

Model Pro pridáva väčší 6,1-palcový displej, silnejšiu 4000 mAh batériu a k 6 GB RAM spolu so 128 GB úložiskom. Zmenili sa tiež fotoaparáty, kedy hlavný čip dostal unikátne 40-megapixelové rozlíšenie a posledný objektív ponúkne 3-násobné optické priblíženie. Recenzia ho samozrejme porovnáva aj s lacnejším bratom, P20-tkou.

10. Samsung Galaxy A5 (2017) - modernizácia s odvážnym doplatkom (22 360 prečítaní)

Séria Galaxy A patrila k tým vôbec najpopulárnejším. Všimnite si, že predbehla aj drahšie vlajkové lode kórejského výrobcu. A to dokonca hovoríme o modeli pre rok 2017! Nízka cena, kompatné rozmery a pohodlné hardvérové tlačidlo domov s integrovanou čítačkou odtlačkov prstov spolu s vodeodolnosťou presvedčili mnohých. Naše hodnotenie nájdete v podrobnej recenzii.

11. Huawei Mate 10 Pro - vytrvalý bohatier (22 030 prečítaní)

Špičková vlajková loď môže aj dnes zaujať až 6 GB operačnou pamäťou a 128-gigabajtovým vnútorným úložiskom. K tomu ponúkne veľký displej, USB-C konektor a 4000 mAh batériu. V našej recenziisme chválili aj fotoaparáty alebo odolnosť voči vode a prachu.

12. Xiaomi Huami AmazFit Bip - dlhá výdrž, nízka hmotnosť (21 189 prečítaní)

Dvanáste miesto si zaslúži malú poklonu. Lacné inteligentné hodinky totiž vypálili rybník všetkým zvyšným gadgetom a príslušenstvu, ktorému sme sa vlani na našom webe venovali. Aspoň v tomto smere tak produkt za necelú stovku porazí Apple Watch aj hodinky od Samsungu. Testoval ho kolega Tomáš.

13. Apple iPhone X - technologický skvost (21 110 prečítaní)

Prvému iPhonu patrí až trináste miesto v rebríčku najčítanejších recenzií. Na druhej strane, dá sa pochopiť, prečo model X predbehol novšie trio XS, XS Max a XR. Práve on totiž po rokoch prišiel s tak prevratnou zmenou dizajnu. A samozrejme, je na trhu už dlhšie, takže ste sa k našej recenziiaj cez vyhľadávače a externé odkazy dostávali častejšie.

14. Honor 9 Lite - štyri oči v lesklom tele (19 734 prečítaní)

Sympatický, ale aj lesklý a poriadne šmykľavý bol podľa nás Honor 9 Lite. Jeho 3000 mAh batéria, 4 GB RAM a 13-megapixelový fotoaparát s pomocníkom pre čo najpresnejšie rozostrovanie pozadia patria k výbave, ktorá nie je na zahodenie ešte ani dnes. Prečítajte si kompletnú recenziu.

15. Samsung Gear S3 Frontier - tri pohľady na jedny hodinky (19 651 prečítaní)

Pätnáste miesto celkovo a druhé medzi hodinkami. Dnes už rok stará generácia Gear S3 v, aspoň podľa nás, trochu krajšej a robustnejšej edícii Frontier. Kolega Richard ich používa doteraz. Majú drobrú výdrž, pohodlné ovládanie a spoľahlivý snímač tepu. Na našom webe toho o nich nájdete oveľa viac, než len tento jeden test.

16. Xiaomi Mi A1 - tentoraz bez nadstavby (19 456 prečítaní)

Lacný hit s prekvapivo svižným chodom odporúčame aj v našom zimnom výbere TOP smartfónov. Zaujímavosťou je, že Xiaomi tentoraz vsadilo na čistý operačný systém zaradený do programu Android One. Aktualizácie a bezpečnostné záplaty by tak majiteľom tohto kúsku mali chodiť bez zbytočného zdržania. Prečítajte si naše skúsenosti.

17. Samsung Galaxy S9 - opäť na špici (19 077 prečítaní)

Vlajková loď Galaxy S9 náš výber pomaly uzatvára. Napriek tomu bolo v recenzii o čom písať, k dobre známemu 5,8'' displeju s QHD+ rozlíšením a zaobleným okrajom totiž pribudol unikátny fotoaparát. Dokáže meniť clonu medzi hodnotami f/1.5 a f/2.4, hoci automatika túto možnosť nevyužíva až tak často, ako by sa možno dalo čakať. Kliknite si opäť na podrobnú recenziu.

18. Huawei P10 - ďalší adept na rozumný mobil roka (17 541 prečítaní)

Huawei P10 bol snáď prvým mobilom značky, pri ktorom sme začínali tušiť, že to čínsky inžinieri s útokom na post najpredávanejšieho výrobcu na svete začína myslieť vážne. P10-tka navyše vypočula takmer všetku kritiku: čítačku odtlačkov (vtedy sme ešte nepočuli o odomykaní tvárou) presunula priamo pod displej, ponúkla povrch odpudzujúci vodu a začala experimentovať s rýchlym nabíjaním. No a fotoaparáty boli viac než dobré už na začiatku roka 2017, kedy bol mobil predstavený. Kliknite si na recenziu ešte raz.

19. Huawei P smart - nevýrazný oneskorenec (16 833 prečítaní)

Huawei P smart je aj dnes jedným z najvyhľadávanejších mobilov. Určite za to môže nízka cena, Full HD+ displej a 13-megapixelový fotoaparát, ktorý dokáže umelo rozostrovať pozadie za objektami v popredí. Podporuje aj čoraz populárnejšie odomykanie tvárou, ako sa dočítate v našom teste.

20. Apple iPhone 8 - zvláštny spôsob evolúcie (16 760 prečítaní)

A iPhone ešte raz. Tentokrát osmička, ktorá je stále ideálnou alternatívou k oveľa drahším modelom. Naďalej ponúka špičkový a viac než dostatočný výkon, podporu výrobcu pri vydávaní nových verzií operačného systému iOS a mimoriadne kvalitné fotoaparáty či záznam videa. Do výbavy pribudlo aj praktické bezdrôtové nabíjanie. My sme ho poriadne zrecenzovali.

Za priazeň v minulom roku vám ďakujeme.

Všetky dôležité smartfóny a technologické novinky samozrejme dôkladne preveríme aj v roku 2019.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu