AI Review: Test umelej inteligencie smartfónu od AnTuTu

Aplikácia pracuje s klasifikáciou a rozpoznávaním objektov. Najprv skúma 200 obrázkov založených na neurónovej sieti Inception v3 a potom analyzuje 600-snímkové video. Bodové hodnotenie je spojené s rýchlosťou a presnosťou AI vo vašom telefóne.

Minulý rok sa vo svete smartfónov dostala do širšieho povedomia umelá inteligencia. Každý z výrobcov chválil jej schopnosti práve na svojom výrobku. Bežný zákazník však ťažko určil, či existujú nejaké rozdiely medzi tým, ako novú vlastnosť využívajú rôzne telefóny.

Populárny výrobca benchmarkových nástrojov AnTuTu prišiel s riešením, ktoré vám umožní odmerať výkon umelej inteligencie vo vašom telefóne.

Volá sa AI Review a pracuje s klasifikáciou a rozpoznávaním objektov. Test začína skúmaním 200 obrázkov, ktoré sú založené na neurónovej sieti Inception v3.

Po nich analyzuje 600-snímkové video na sieti MobileNet SSD. Výstupy sa potom preložia do neurónovej siete, ktorú podporuje SDK, teda softvérový balíček nástrojov vášho smartfónu.

Výsledné skóre aplikácia vyhodnocuje na základe rýchlosti a presnosti umelej inteligencie. AnTuTu však upozorňuje, že bodové hodnotenie naprieč rôznymi platformami nemusí byť veľmi presné. Test berie do úvahy iba výkon umelej inteligencie, nie systému.

Presnosť výsledkov závisí aj od toho, či výrobca smartfónu zverejnil SDK k svojej AI, s ktorým môže benchmark pracovať. Body môže skresliť aj operačný systém, pretože Google umelú inteligenciu na softvérovej úrovni vylepšuje s každou verziou Androidu.

To môže byť aj dôvodom výrazných rozdielov, ktoré v našom testovaní získali Huawei Mate 20 Pro a Samsung Galaxy Note 9.

Zdroj: AnTuTu

Diskusia k článku:

Začať diskusiu