Vivo Apex 2019: beztlačidlový smartfón s 12 GB RAM

Koncept smartfónu bez jediného tlačidla by sme mali vidieť na februárovom MWC v Barcelone. Hovorí sa o impozantnej výbave, ktorá zahŕňa 12 GB RAM, podporu 5G sietí a nový Snapdragon 855.

Nielen na maximum natiahnuté displeje, ale aj konštrukcia bez tlačidiel a konektorov. Tak si predstavujú budúcnosť niektorí výrobcovia telefónov. Jeden uviedlo nedávno Meizu, druhým podobným modelom je koncept firmy Vivo.

Minulý rok sma na výstave MWC mohli vidieť Apex NEX s vysúvacou prednou kamerou, ktorý sa neskôr začal komerčne predávať. Jeho recenziu si môžete prečítať v článku Vivo Nex S (NEX Ultimate) - priekopník s čítačkou pod displejom. Pre tento rok si Vivo pripravilo novinku, ktorá nemá ani jedno tradičné tlačidlo či konektor na pripojenie kábla alebo slúchadiel.

Novinka dostala futuristický dizajn s lesklou, jemne zaoblenou konštrukciou. V bočnej stene vidno naznačené tlačidlo, odozva bude pravdepodobne vibračná. Nenájdeme tu nielen čítačku odtlačkov, tá je ukrytá pod displejom a má byť dostupná po takmer celej ploche obrazovky, ale ani USB-C port na nabíjanie.

Energiu do batérie doplníte zrejme buď bezdrôtovou nabíjačkou alebo cez magnetické piny, ktoré vidno vzadu. Možno poslúžia aj na pripojenie dokovacej stanice a prenos dát. Hudbu môžete počúvať po pripojení Bluetooth slúchadiel. Absencia 3,5 mm jacku dnes už nie je nič výnimočné a záíkazníci si zvykajú.

Apex 2019 má byť prvým 5G telefónom využívajúcim modem X50 od Qualcommu. Medzi kľúčové špecifikácie patrí Snapdragon 855, 256 GB úložisko a 12 GB operačná pamäť RAM. Dokedy sa budú výrobcovia pretekať v kapacite RAM nevedno. Na zadnej strane vidno duálny fotoaparát, kde skryl výrobca prednú kameru neprezradil.

Na zaujímavý prototyp sa na výstave MWC určite pôjdeme pozrieť. Pokiaľ to bude možné, prinesieme vám prvé postrehy a živé fotografie.

Zdroj: weibo.com/vivomobile

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 25.01.2019 - 19:54

Dúfam, že to nesledujú v Apple. Bo tí keď, to okopírujú amen tma.. ..reťazová reakcia

Celá diskusia 1 príspevok