Honor View 20 prichádza na Slovensko

V Paríži bola uvedená európska verzia top modelu s výkonným hardvérom, atraktívnym dizajnom, 48 Mpix zadným fotoaparátom a prednou 25 Mpix kamerou umiestnenou v malom otvore 6,4'' Full HD+ displeja. (živé fotografie)

Čínska verzia dual SIM androidu Honor View 20 mala premiéru pár dní pred koncom minulého roka. Už vtedy bolo isté, že sa čoskoro dočkáme aj uvedenia globálneho modelu. Honor jeho prezentáciu uskutočnil v Paríži, kde nechýbal ani zástupca našej redakcie.

Novinka patrí medzi prvé smartfóny, ktoré majú prednú kameru ukrytú v malom otvore, ktorý na displeji vyrušuje menej než dnes už tradičný výrez. View 20 láka na zaujímavý dizajn zadnej steny s farebným pásom, ktorý mení farby podľa dopadu svetla. 3D zahnutý chrbát telefónu je vytvorený pomocou nanolitografie a tvorí živý gradient v tvare písmena V a pôsobí to efektným dojmom.

Snímač odtlačkov nie je umiestnený v displeji, ako by sa možno na top model patrilo, ale nájdeme ho vzadu. Funguje však spoľahlivo a rýchlo, narozdiel od čítačky v modeli Huawei Mate 20 Pro, ktorá je tam integrovaná do displeja.

Výkon zabezpečí čipset Kirin 980 doplnený 6 GB operačnou pamäťou RAM a 128 GB úložiskom, vyšší variant dostal 8 GB RAM a 256 GB pamäť. Slot na microSD karty nenájdeme Nad operačným systémom Android 9.0 Pie beží používateľské prostredie Magic UI 2.0. IPS displej so 6,4-palcovou uhlopriečkou a pomerom strán 19,25:9 je natiahnutý na maximum a nájdeme na ňom Full HD+ rozlíšenie 1080 x 2310 bodov.

Silná 4000 mAh batéria s rýchlym nabíjaním by mala ponúknuť minimálne jeden deň výdrže aj pri silnej záťaži. Čítačka odtlačkov prstov je umiestnená na zadnej strane a umožňuje telefón rýchle odomknúť. Dáta uložené v telefóne môžete chrániť aj funkciou rozpoznania tváre. Samozrejmosťou je plná podpora LTE vo všetkých lokálnych pásmach.

Výrobca pri Honore View 20 láka nielen na inovatívne umiestnenie prednej 25 Mpix kamery, ale aj na 48 Mpix zadný fotoaparát s clonovým číslom f/1.8. Nahrávať môžete aj super spomalené 960 fps HD videá.

Snímač podporuje technológiu AI Ultra Clarity. Pri fotení pomáha procesor Kirin 980, ktorý spracováva fotografiu pomocou pokročilého algoritmu umelej inteligencie – vyhodnocuje kvalitu fotografie, optimalizuje detaily v tmavých častiach fotografie a dolaďuje sýtosť farieb. Pri fotení vytvorí fotoaparát niekoľko snímok naraz a z nich potom zloží jednu 48 Mpix snímku. Umelá inteligencia rozpozná viac ako 60 kategórií a viac ako 1500 scenárov v reálnom čase.

Hlavný fotoaparát je doplnený o 3D snímač. Ten zhromažďuje informácie o tvaroch objektov pomocou optického TOF (Time-of-flight) snímača . Zachytáva tak hĺbku a pohyb v reálnom čase. 3D fotoaparát potom môže Honor View 20 premeniť na hernú konzolu ovládanú pohybom, ktorá umožní hrať 3D pohybové hry. Kompletné informácie o hardvérovej výbave sa dočítate v našom základnom infe.

Honor View 20 bude na našom trhu k dispozícii už čoskoro, a to v dvoch variantoch. Model so 128 GB pamäťou za 579 eur, 256 GB verzia má odporúčanú cenovku 649 eur. Na výber bude v žiarivej červenej, elegantnej čiernej a zafírovo modrej farbe. Telefón bude možné zakúpiť u predajcov Alza.sk, Datart, Mall.sk, Hej.sk, NAY, TPD a taktiež u operátorov O2 a Orange.

Na uvedení nového modelu spolupracoval Honor s ikonou talianskej luxusnej módy, značkou Moschino. Spoločne predstavili exkluzívny rad produktov vrátane dizajnového plastického puzdra na telefón s ikonickým medvedíkom Moschino Teddy Bear, a ďalšie doplnky. Značka Moschino sa podieľala taktiež na červenom dizajne View 20. Či bude špeciálna edícia dostupná aj na Slovensku zatiaľ nemáme potvrdené.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Nightmare 22.01.2019 - 22:26

ta zadna strana je nadherna

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease23.01.2019 - 06:23 Trvalý odkaz

Zaujímavejší predchodca (čítačka vpredu, microSD) začínal na 499€.
Huawei strašne tlačí na pílu. 579/649€ uff
A to má byť Honor akože lacnejšia značka.

mobo0623.01.2019 - 13:16 Trvalý odkaz

tiez si hovorim, ze ked uz chceli spravit nieco vpred za tu cenu, mohli dat snimac otlackov do displeja a nie dozadu. Rozhodne krok späť. A za tu cenu som čakal viac.

Nightmare23.01.2019 - 15:46 Trvalý odkaz

nuz tlaci ked konkurencia je velka...

Celá diskusia 12 príspevkov