Huawei Mate 20 Pro je novým lídrom rebríčka fotomobilov DxOmark

Novinka porazila doterajšieho kráľa, ktorým bol model P20 Pro. Oba ale získali rovnaký počet bodov.

Výrobcovia smartfónov sa často a radi hrdia poradím v nezávislom rebríčku DxOmark. Tabuľka s celkovým skóre má teraz nového lídra, web totiž otestoval Huawei Mate 20 Pro.

Čínska vlajková loď získala celkovo 109 bodov. Skóre sa skladá z testu fotografií (114 bodov) a testu videa (97 bodov). Zaujímavé je, že DxOmark zaradil Mate 20 Pro na prvé miesto aj napriek tomu, že doterajší líder Huawei P20 Pro má rovnako 109 bodov: 114 b. za fotky a dokonca až 98 b. za video.

Odpoveď môže dať bodovanie kvality predného fotoaparátu, teda selfies. Tu má novší model 75 bodov, kým P20 Pro len 72 bodov.

Niektorí fanúšikovia mobilov poradie DxOmark vnímajú s rezervou. Treba pripomenúť, že pri testovaní Mate 20 Pro brala porota do úvahy iba výsledky hlavného 40-megapixelového čipu a teleobjektívu s 3-násobným priblížením (10 Mpix). Širokouhlé objektívy pri mobiloch s trojicou šošoviek metodika ignoruje.

DxOmark pochválil nízky šum aj pri veľmi slabom svetle, široký dynamický rozsah a správne nastavenie expozície v bode zaostrenia, vyváženie bielej a farebné podanie, zoom a rýchle zaostrovanie.

Kritiku si vyslúžilo neprirodzené vykreslenie jemných detailov, ich strata na tvárach osôb v režime bokeh a artefakty pri vykresľovaní hrán objektov.

Detaily chýbali aj pri videu, ktoré nebolo úplne plynulé a nepresvedčilo stabilizáciou pri chôdzi. Naopak, stabilizácia bola dobrá pri statickom držaní v ruke.

Naše hodnotenie spolu s ukážkovými fotografiami nájdete v článku Takto fotí Huawei Mate 20 Pro. Pripomíname tam aj absenciu nahrávania 4K videí pri 60 fps, ktorá už je pri dnešných vlajkových lodiach takmer samozrejmá.

Diskusia k článku:

Tomas 23.01.2019 - 15:04

Toto ich poradie je k smiechu. Chybaju tam starsie vlajkove lode, ktore napr. vsetky fotia lepsie ako OnePlus 6T. A to vravim ako majitel tohto telefonu. Taktiez celkove umiestnenie iPhone X za OnePlus 6T je pre mna nepochopitelne, kedze aj iPhone 7 foti lepsie ako 6T. Pripada mi to tak ako keby kazdy novy mobil mal automaticky lepsiu znamku bez ohladu na realnu kvalitu

Nightmare23.01.2019 - 16:23 Trvalý odkaz

vsak uz bolo dost reci ze vypovedna hodnota tohoto benchu je na bode mrazu a nie len na tomto fore :)

Celá diskusia 2 príspevky