Facebook vypočuje nespokojných občanov. Ponúkne organizáciu petícií

Nová funkcia dá možnosť skupinám používateľov prejaviť svoju nespokojnosť voči úradom a vláde. Umožní vytvárať petície, o ktorých budú informované príslušné orgány. Čím viac ľudí ich podporí, tým virálnejšie budú.

Sociálna sieť sa snaží angažovať vo viacerých aspektoch života svojich používateľov. Najnovšie sa podľa portálu TechCrunch viac zameria na politiku. Výsledkom má byť nová funkcia Community Actions, ktorá dáva možnosť komunitám a skupinám používateľov prejaviť svoju nespokojnosť voči vláde a úradom.

Nástroj na tvorbu petície umožní pridať názov, popis, obrázok a označiť príslušné orgány, ktoré budú o jej existencii informované. Čím viac ľudí vytvorenú sťažnosť podporí, tým virálnejšia bude. Facebook k tomu pridá aj vlastný diskusný kanál pre podporovateľov. Budú môcť medzi sebou diskutovať, pridávať pripomienky a organizovať rôzne akcie súvisiace s petíciou.

Počet ľudí, ktorí sa do iniciatívy zapoja, bude verejne viditeľný. Mená však zostanú skryté a vidieť budete len používateľov, ktorých máte v priateľoch, prípadne sledované osoby a stránky. Petície bude možné zdieľať na svojej vlastnej nástenke. V USA má byť novinka dostupná v priebehu týchto dní, o rozšírení do ďalších krajín sa zatiaľ nevie.

Zdroj: techcrunch.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu