Samsung Exynos 7904: nový čipset pre strednú triedu

Kórejský výrobca uviedol nový čipset série Exynos 7 určený pre smartfóny strednej triedy. Podporuje trojitý fotoaprát, mobilné LTE dáta s rýchlosťou až 600 Mbps a rýchly multitasking.

Samsung Exynos 7904 je podľa výrobcu mobilný procesor s vylepšenou podporou multimédií, ktorý má sprístupňovať funkcie high-endov v strednej triede smartfónov. Vyrobený je 14 nm technológiou a vybavený osemjadrovým procesorom.

Dve jadrá Cortex-A73 sú taktované na 1,8 GHz, šesť jadier Cortex-A53 má takt 1,6 GHz. Ponúknuť má bezproblémový multitasking aj svižné prehliadanie webových stránok. LTE modem zvláda prenosové rýchlosti pri sťahovaní dát do 600 Mbps.

Medzi špecifikáciami je uvedená podpora až 32 Mpix singel fotoaparátov vpredu i vzadu, problémom nebude ani spolupráca trojice snímačov. Samozrejmosťou je bokeh efekt, výrobca môže použiť širokouhlý fotoaparát aj optické priblíženie. Používateľ bude môcť nahrávať videá až v 4K rozlíšení.

Novinka určená zatiaľ primárne pre indický trh je v súčasnej dobe v hromadnej výrobe. Čoskoro sa tak objaví v prvých mobilných zariadeniach.

Zdroj: samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu