JBL uviedlo štvoricu športových bezdrôtových slúchadiel

Novinky sú určené športovým nadšencom, ktorí ocenia zvuk JBL, odolnosť voči potu, dotykové ovládanie a naozaj bezdrôtový dizajn.

Malé bezdrôtové slúchadlá sú čoraz obľúbenejšie. Pri fyzickej aktivite nezavadzajú káble za krkom a pritom sú cenovo dostupné. Firma vo svojej tlačovej správe uvádza, že podľa predpovedí by do roku 2022 mal tento druh zariadení tvoriť 39 % príjmov zo všetkých predaných slúchadiel.

Príslušenstvo tohto typu spropagoval najmä Apple, ktorý svoje AirPods uviedol pred vyše dvomi rokmi spolu s novinkami iPhone 7 a 7 Plus. Svoje riešenie predstavil aj Samsung. Slúchadlá Gear IconX z ucha netrčia tak ako AirPods, majú vstavaný snímač tepu a integrovaný prehrávač hudby. Ich nevýhodou je vysoká cenovka.

Postupom času uviedli viacerí výrobcovia vlastné modely bezdrôtových slúchadiel, naposledy sme vás informovali o AirDots Pro od Xiaomi, ktoré sú v Číne dostupné za zhruba 50 eur.

Na tohtoročnej výstave CES ukázala firma JBL hneď štvoricu slúchadiel, s podobným dizajnom ako majú Icon X od Samsungu.

JBL TUNE120TWS majú nabíjacie puzdro, dotykové ovládanie a ponúkajú technológiu Pure Bass Sound pre kvalitnejší zvuk. Výrobca udáva 16 hodín kombinovaného prehrávania hudby (ide zrejme o výdrž spolu s dobíjaním v puzdre). Cena je stanovená na 99,95 USD, dostupnosť sa očakáva na jar tohto roka.

JBL Reflect Flow spĺňajú certifikáciu IPX7 a dostali technológiu TalkThru a Ambient Aware. S TalkThru je stlačením jedného tlačidla zvuk znížený a reč zosilnená, čo napomáha pri rozhovore. V režime Ambient Aware počuť hluk v pozadí, takže počas behu vnímate napríklad zvuky áut na ulici. Novinka bude dostupná v lete 2019 v štyroch farebných prevedeniach za odporúčanú cenu 149,95 USD.

JBL Endurance Peak majú odlišný dizajn, sú odolné voči vode a potu, ponúkajú 28 hodín kombinovaného prehrávania a dotykové ovládanie. Dobijete ich v dodávanom puzdre. Podľa výrobcu sú ideálne do telocvične, na beh aj turistiku, bez ohľadu na počasie. Slúchadlá sa už v internetovom obchode JBL predávajú, na výber sú v modrej, čiernej a červenej farbe za 119,95 USD.

Under Armour True Wireless Flash boli navrhnuté pre bežcov, sú vodeodolné (IPX7), s 25-hodinovým prehrávaním hudby a zvukom JBL. Takisto v nich nájdeme technológie TalkThru a Ambient Aware, čo umožní počúvať podľa potreby hudbu alebo trénera. Slúchadlá sa predávajú v čiernej farbe za 169,95 USD.

Dostupnosť noviniek v Európe zatiaľ nebola oznámená. Očakáva sa, že sa postupne objavia aj v európskych obchodoch. Pokiaľ vás zaujíma dostupnosť na slovenskom trhu, sledujte oficiálny web /www.jbl.sk.

Zdroj: news.harman.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu