Oppo na MWC predvedie 10x optický zoom a vylepšený snímač v displeji

Čínsky výrobca potvrdil, že pracuje na smartfóne s fotoaparátom, ktorý ponúkne 10-násobné priblíženie. Druhá inovácia sa týka čítačky odtlačkov v displeji, prst už nebude nutné prikladať len na jedno malé miesto.

O tom, že Oppo pripravuje smartfón s 10-násobným optickým zoomom, sme vás už nedávno informovali. Dnes už vieme o plánoch výrobcu viac.

Oppo tento rok oslavuje desiate výročie, ktoré chce okoreniť novými technológiami. Na tohtoročnej výstave MWC v Barcelone, ktorá štartuje 25. februára, predstaví dve inovácie.

Prvá sa týka fotoaparátu v mobile. Technológia je podobná 5-násobnému optickému priblíženiu, ktoré Oppo ukázalo už na MWC 2017. Reálne sa však v smartfóne neobjavila. Inovácia s 10x zoomom pokrýva 35 mm ekvivalent ohniskovej vzdialenosti 15,9 - 159 mm. Dokáže tak nahradiť teleobjektív aj širokouhlý snímač.

Má ísť v podstate o tri základné šošovky v jednom. Tvrdenia o bezstratovom zoome v celom rozsahu tak nemusia byť presné. Nájdeme tu aj dvojnásobnú optickú stabilizáciu obrazu, ktorá by mala zabezpečiť ostré snímky.

Takisto už o niekoľko týždňov predvedie Oppo vynovený snímač odtlačkov Synaptics integrovaný do displeja. Používateľ už nebude musieť prikladať prst len na jedno malé miesto, ale vo väčšom rozsahu po displeji. Nový senzor má fungovať na 15-krát väčšej ploche než ten súčasný v modeli R17. Dokonca bude môcť rozpoznať dva prsty súčasne.

Obidve nové technológie uvedie Oppo na MWC 2019. Či pôjde len o demo alebo príde Oppo aj s reálnym produktom neprezradil. V Barcelone nebude chýbať ani zástupca našej redakcie. Určite si nenecháme ujsť stánok čínskeho výrobcu a na novinky sa pozrieme.

Zdroj: weibo.com/oppo

Diskusia k článku:

Začať diskusiu