Withings Move ECG sú vodeodolné a zaznamenajú EKG

Novinka ponúka meranie rytmu srdca, kedykoľvek to budete potrebovať. Batéria v hodinkách navyše vystačí na celý rok používania. Sú vodeodolné a zaznamenávajú fyzickú aktivitu.

Možnosťou zmerať EKG sa pýši napríklad náramok Xiaomi Amazifit Heart Rate Smartband aj Apple Watch 4. Tie dokážu zaznamenať EKG priložením prsta na korunku. Funkcia je ale zatiaľ dostupná iba na vybraných trhoch.

Záznam činnosti srdca (EKG - elektrokardiogram) dokáže odhaliť viaceré ochorenia srdca, srdcového rytmu, aj vylúčiť či potvrdiť srdcový infakrt. Withings Move ECG ponúkajú meranie jednoduchým spôsobom: priložíte palec a ukazovák z boku na telo hodiniek a počas 20-tich sekúnd sa bude zaznamenávať EKG.

Meranie zabezpečia dva snímače na zadnej strane a jeden na boku. Záznam sa uloží do mobilnej aplikácie a pokiaľ sa na ňom bude nachádzať nejaká abnormalita, budete na to upozornení. Po vyexportovaní do PDF ho môžete ukázať svojmu lekárovi alebo ho poslať e-mailom.

Výhodou novinky je dlhá výdrž batérie. Pri bežnom používaní a zázname EKG dvakrát denne by mala podľa výrobcu vydržať celý rok. Naše skúsenosti s podobným modelom však hovoria o oveľa kratšej výdrži, približne pol roka. Keďže batéria v hodinkách nie je dobíjateľná, čakajú vás výdaje za nákup novej a tlakový test u hodinára.

Withings Move ECG kombinujú analógový ciferník so smart funkciamu a sú vodeodolné, takže ich využijete aj pri plávaní. Obsahujú výškomer a po prepojení so smartfónom dokážu zaznamenávať trasu pomocou GPS.

Čo od podobných hodiniek môžete očakávať, sa dočítate v našej staršej recenzii Withings Activité Pop - trochu smart, trochu analóg.

Štart predaja Withings Move ECG je naplánovaný na druhý kvartál, cena by sa mala pohybovať okolo 130 USD.

Zdroj: withings.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu