Video vraj odhalilo skladací smartfón Xiaomi

Konceptov skladacích smartfónov bolo zverejnených už niekoľko. Niektorí výrobcovia podobné zariadenia reálne pripravujú a možno, že jedným z nich je aj Xiaomi.

Známy leaker Evan Blass zverejnil na svojom Twitter účte krátke video, na ktorom má byť nový skladací smartfón od Xiaomi. Neskladá sa ako kniha, ale netradične na tri časti.

zdroj: /twitter.com/evleaks

Rozhranie zariadenia na videu ukazuje na grafickú nadstavbu MIUI, viac informácií sme sa nedozvedeli. Nie je teda isté, či ide o reálny telefón, ktorý Xiaomi v priebehu roka uvedie, alebo iba skúšobný koncept.

V tomto roku by sme sa mohli dočkať niekoľkých smartfónov s ohybným displejom. Prvý komerčne dostupný je už na svete a volá sa Royole FlexPai. Na svojom riešení pracuje aj Samsung.

Na nový trend flexibilných displejov, ktoré sa dajú ohnúť a zložiť, zareagoval aj Google. Spolu s komunitou vývojárov pracuje na optimalizácii Androidu, aby sa aplikácie prispôsobovali ploche, na ktorej budú práve zobrazené.

Zdroj: /twitter.com/evleaks

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 07.01.2019 - 17:08

Je to zaujimave, ale chyba mi tam kamera. Bud je vzadu nejaky stredovy pas ku ktoremu sa obe polky nacvaknu, ale tie kraje su na to pridlhe (nemeral som ich). Alebo by mohol mat vyrez ako leaky S10 vpredu, stacil by 1 modul fotoaparatu (scifi v dnesnych trendoch), a dsplej ohnuty dozadu by mohol byt hladacikom na selfie. Napad zaujimavy, taketo skladanie sa mi paci viac, mohlo by to znamenat navrat 16:9 oprazoviek ktore sa vyklopia do 4:3. toto sa mi paci viac ako to co ukazal Samsung a Huawei.

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy07.01.2019 - 17:25 Trvalý odkaz

Tipujem ze tak 3. generácia skladacich telefonov bude použiteľná (az sa 3.generacie dočkáme)
Osobne sa mi najviac páči vízia telefónu s 2 displejmi bez selfie kamery.

Tomas07.01.2019 - 17:29 Trvalý odkaz

Na hornej hrane displeja je vidiet, ako je displej pokrceny ked je zariadenie rozlozene. Pri tak velkom ohybe sa musi displej stiahnut a roztiahnut pri ohybe a zatial vidiet, ze to vyriesit nevedia a taketo pokrcene displeje si nikto nekupi. Zaroven chapem, ze to je asi stale len prototyp a prva generacia, takze to mozno vyladia. Napad zaujimavy.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne08.01.2019 - 13:40 Trvalý odkaz

:) 2 displeje pri rozkladacom telefone znamenaju ze bud selfie alebo "normal foto" sa bude fotit s rozlozenym telefonom. No zvykli sme si uz na vacsie ohavnosti

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy08.01.2019 - 16:51 Trvalý odkaz

Myslel som pevný telefón s 2 displejmi. Hlavný cez celú jednu stranu a sekundárny pre notifikácie a selfie. Nieco ako nubia X.

Celá diskusia 8 príspevkov