LG G7 ThinQ dostane Android 9 Pie v prvom štvrťroku 2019

Koniec tohto roka patrí oznámeniam výrobcov o nových aktualizáciách. Aj LG na svojej kórejskej stránke podpory uviedlo informácie o plánovaných prípravách.

Napriek tomu, že G7 ThinQ je vlajkovou loďou spoločnosti, LG s vypustením aktualizácie na nový Android 9 Pie neponáhľa. Výnimkou bola verzia G7 One, zaradená do programu Android One, ktorá dostala Pie už v novembri. Štandradný model zatiaľ čaká.

Kým niektorí výrobcovia už stihli poiužívateľom sprístupniť update aj na staršie zariadenia, tohtoročný top model LG sa dočká až v prvom kvartáli budúceho roka.

Informáciu o plánovanom sprístupnení zverejnil výrobca na svojej webovej stránke. Je jasné, že údaj platí pre domáci kórejský trh, ostatné krajiny budú nasledovať až neskôr.

Takže, majitelia LG G7, obrňte sa trpezlivosťou. Prvý kvartál sa už síce blíži, no výrobca nespresnil termín, kľudne to môže byť až v marci 2019. Keď sa vyskytnú nečakané problémy, tak aj neskôr.

Do Európy sa aktualizácia dostane až týždne po sprístupnení v Kórei. A to už môže byť druhý kvartál, na svete bude LG G8 a Google predstaví ďalšiu verziu Androidu.

Zdroj: webovej stránke

Diskusia k článku:

Knoxville 30.12.2018 - 01:08

V LG su este viac zaspati s tymi aktualizaciami ako Samsunt. A to uz je co povedat...

Nightmare30.12.2018 - 12:07 Trvalý odkaz

a rada V je ako na tom a dalsie?nevie sa?

sysell30.12.2018 - 12:29 Trvalý odkaz

Je mi to ukradnute, kluedne prezijem z jednou verziou 3 roky

jarpo30.12.2018 - 14:39 Trvalý odkaz

No okrem posledneho problemu s restartami G7 (ktory bol nastastie promtne vyrieseny) slape G7 dobre. Teda ak bude aktualizacia aj neskor, v podstate mi je to jedno. Na druhej strane je to predsa trochu hanba, zase tolko tych zariadeni na aktualizaciu nemaju.

Matúš31.12.2018 - 13:40 Trvalý odkaz

nie ze by mi nejak extremne zalezalo na najnovsej verzii Androidu.. no LG mi uz poriadne lezie na nervy... bezpecnostne zaplaty na G6 dual-sim meskaju, telefon NIE je svizny (nezahlcujem ho ziadnym balastom, ba naopak mnoho veci cez adb deaktivujem)

kaslem na to, hodim to na bazos a kupim si Mi A2 6/128GB s Android One a konecne budem "zavisly" ciste od Google aplikacii ... pri tej cene (bez DPH) snad ozeliem aj absenciu NFC

Celá diskusia 8 príspevkov