Omnicharge - záložné zdroje s QC 3.0, bezdrôtovým nabíjaním a výkonom aj pre ultrabooky

Štvorica externých batérií ponúka 3000 mAh až 26800 mAh kapacitu. Najvyšší model na cestách potiahne a dobije aj veľký notebook.

Hoci moderné smartfóny už často ponúkajú silné batérie s 3500 mAh či dokonca 4000 mAh kapacitou a sľubujú celodennú výdrž aj pri intenzívnom používaní, záložné zdroje na popularite nestrácajú.

Práve naopak, vývoj neustále pokračuje. Takéto powerbanky sú čoraz ľahšie a často ponúkajú praktické nabíjanie cez USB-C alebo podporu technológií pre rýchle nabíjanie QuickCharge. Ak ste svoj záložný zdroj kupovali už pred pár rokmi, možno vás funkcie navyše prekvapia.

Firma Omnicharge teraz predstavila štvoricu batérií v novej sérii Omni Mobile. Oproti obľúbeným záložným zdrojom Xiaomi, o ktorých sme vás pred časom informovali napríklad v článku Prehľad záložných batérií: Xiaomi Mi Power Bank, nie sú lacné, no zvládnu toho o niečo viac. Do polovice januára 2019 sa navyše na stránke omnicharge.co môžete registrovať a cenu štvorice zdrojov stlačiť o niečo nižšie.

3000 mAh jednotka bude stáť 25 dolárov a zaujme najmä malými rozmermi v tvare valčeka. Nabíja sa, podobne ako všetky zvyšné modely zo série, cez USB-C a výstup môže smerovať cez USB-C alebo Lightning konektor. Správny kábel zalomený do tvaru L skryjete do tela batérie, takže by ste ho nikdy nemali zabudnúť doma.

9000 mAh už ponúkne serióznejšie využiteľnú kapacitu a rýchle nabíjanie tak samotného zdroja, ako aj pripojeného smartfónu. Web spomína Quickcharge 3.0 s maximálnym výstupom 18 W.

OmniMobile 13 (13000 mAh) pridáva ku Quickcharge 3.0 silnejší, až 3 A USB-A výstup a USB-C výstup, ktorý zvládne dodávať až 60 Wattov. Mal by tak zvládnuť aj napájanie moderných ultrabookov na cestách. Typickým príkladom je menší MacBook Pro od Apple alebo Surface od Microsoftu. Navyše, hornú stranu tvorí bezdrôtová nabíjačka s výstupom 10 W. Priložiť sem môžete akýkoľvek Qi kompatibilný smartfón a možno tiež niektoré z inteligentných hodiniek.

Najdrahší 26800 mAh má bezdrôtovú nabíjačku, 2x USB-A s QC 3.0, 60-wattové USB-C a ďalší špeciálny konektor s jednosmerným prúdom, ktorý dokáže prepínať medzi rôznymi výstupmi.

Mal by tak obslúžiť aj majiteľov starších notebookov a herných strojov, ktoré sa namiesto USB-C adaptéra nabíjajú špecifickými zdrojmi. Tie sú zvyčajne poriadne veľké a neskladné.

Problémom môže byť dostupnosť týchto produktov. Žiadny online e-shop na webe výrobcu zatiaľ nefunguje a stránky spomínajú iba niekoľko neznámych distribútorov v západnej Európe.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu