TENAA odhaľuje špecifikácie nového Xiaomi smartfónu

S najväčšou pravdepodobnosťou ide o Xiaomi Redmi 7. Podľa čínskeho certifikačného úradu má ponúknuť 5,84-palcový Full HD+ displej s pomerom strán 19:9, od 3 do 6 GB RAM a 11 farebných variant.

Čínsky certifkačný úrad TENAA mal predčasne odhaliť špecifikácie nového smartfónu od Xiaomi, s výrobným označením M1901F9T / M1901F9E. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o model Redmi 7. Podľa zverejnených parametrov má ponúknuť natiahnutý Full HD+ displej s 5,84'' obrazovkou.

Pokiaľ sa špecifikácie potvrdia, o výkon sa postará osemjadrový procesor s taktom 2,3 GHz doplnený o 3 GB RAM kombinované 32 GB úložiskom, 4 GB RAM so 64 GB pamäťou a najvyšší model vraj dostane 6 GB RAM a 128 GB vnútorný priestor. Uvádza sa aj podpora pamäťových kariet microSD do veľkosti 256 GB. V prípade fotoaparátu má ísť o 12 Mpix duálny snímač vzadu a 8 Mpix vpredu.

Spomína sa tiež Android 8.1 Oreo s nadstavbou MIUI či podpora 4G a technológie VoLTE. Výber farebnej verzie zrejme nebude jednoduchý, na výber ich vraj bude až jedenásť. Smartfón má byť k dispozícii v čiernej, bielej, modrej, červenej, žltej, ružovej, zelenej, fialovej, zlatej, striebornej a sivej farbe. Novinka by mohla byť oficiálne predstavená 24. decembra na Xiaomi Play konferencii.

Zdroj: weibo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu