HTC Desire 12s: 5,7'' HD+ displej a dvojica 13 Mpix fotoaparátov

Novinka výbavou neohuúri, poslúži menej náročným zákazníkom, ktorí hľadajú cenovo dostupný android.

HTC Desire 12s ponúka známy duálny dizajn s kombináciou lesklého a matného textúrovaného povrchu. Novinka poteší šírkou konštrukcie len 72 mm a hmotnosťou 150 gramov.

Má 5,7-palcový natiahnutý displej bez výrezu s pomerom strán 18:9 a HD+ rozlíšením 720 x 1440 bodov. Napriek väčšej brade pod displejom sa čítačka odtlačkov nachádza vzadu pri objektíve fotoaparátu. Hlavný 13-megapixelový snímač s clonovým číslom f/2.0 a PDAF zaostrovaním dopĺňa predná kamera s rovnakým rozlíšením, ktorej nechýba LED blesk.

Operačný systém Android beží v staršej verzii 8.1 spolu s používateľským prostredím HTC Sense. Medzi kľúčové parametre patrí čipset Snapdragom 435, podpora LTE, GPS, Glonass, NFC, Bluetooth 4.2, Wi-Fi a nechýba ani 3,5 mm jack. Možno niekoho zamrzí použitie microUSB konektora.

HTC Desire 12s sa bude predávať v dvoch konfiguráciách. S 3 GB operačnou pamäťou a 32 GB úložiskom alebo 4 GB RAM a 64 GB vnútornou pamäťou. Od batéria s kapacitou 3075 mAh sa dá očakávať len jeden deň používania na jedno nabitie.

Predaj na domácom trhu už odštartoval, na výber sú tri farby: čierna, strieborná a červená. Cena začína na sume 5990 TWD, čo je približne 171 eur. Či sa dostane aj do slovenských obchodov nie je zatiaľ známe.

Zdroj: htc.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu