Google One: zdieľanie kapacity úložiska a rôzne benefity

Ak platíte za úložisko navyše v rámci Disku Google, čoskoro môžete očakávať automatickú zmenu na tarifu Google One. Nová služba ponúka pomoc od odborníkov a benefity pre členov. Svoje členstvo môžete zdieľať až s piatimi členmi rodiny.

Google One bol predstavený v máji tohto roka a postupne sa dostával do viacerých krajín. Sprístupnenie služby od dnešného dňa hlásia používatelia z Českej republiky a očakáva sa aj skorý príchod k nám. Pokiaľ ale na Slovensku používate Google účet registrovaný na adresu v krajine, kde je služba dostupná, Google One budete mať k dispozícii už dnes.

Kapacita cludového úložiska sa stále zdieľa medzi Diskom, Gmailom a Fotkami, pribudli však benefity. Kedykoľvek budete potrebovať pomôcť so službami Googlu, bude vám k dispozícii tím odborníkov. Získate prístup k akciovým cenám za vybrané hotely, kredit v službe Google Play a môžete pozvať až piatich členov rodiny, aby s vami zdieľali tarifu úložiska.

Mierne zmeny nastali aj v cenách. Bezplatne bude k dispozícii stále iba 15 GB, za 100 GB zaplatíte mesačne, tak ako doteraz, 1,99 eur. Novinkou je 200 GB priestor za mesačný poplatok 2,99 eur. 1 TB kapacita za 9,99 eur mesačne bola zrušená, nahradil ju 2 TB balík za rovnakú cenu. Pre náročných sú tu verzie s 10 TB (99,99 eur/mesiac), 20 TB (199,99 eur) a 30 TB (299,99 eur) úložiskom. Ceny týchto vysokých programov sa nezmenili.

Na Slovensku zatiaľ služba Google One nie je dostupná, spustenie sa očakáva v najbližších týždňoch. Používatelia plateného Google Drive však postupne dostávajú informačné e-maily s vysvetlením novej situácie.

V priebehu niekoľkých týždňov má prísť ešte jeden e-mail s potvrdením dokončenia inovácie a podrobnosťami o novinkách, ktoré služba prináša. Od toho okamihu už budú účtované poplatky za Google One a nie za Disk Google. Podrobné informácie o Google One nájdete na webovej stránke support.google.com, aplikáciu si môžete stiahnuť z Google Play.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu