Google Fotky začali limitovať nahrávanie videí

Služba sľubovala možnosť bezplatného nahrávania neobmedzeného množstva fotiek a videí. Google však teraz upravuje podmienky a videá nahrané po 6. decembri začnú na cloude zaberať miesto.

Google v roku 2015 rozvinul službu Photos, pri ktorej sľuboval možnosť bezplatného nahrávania ľubovoľného množstva fotiek a videí s tým, že ich jemne skomprimuje. Teraz podmienky upravuje. Videá nahrané po 6. decembri už nespadajú do nelimitovaného a bezplatného používania služby.

Výrobca túto zmenu oznámil stroho na svojej stránke podpory. Udáva len, že videá, ktoré do služby nahráte po uvedenom dátume začnú zaberať svoje miesto. Okrem toho musia spĺňať už známe podmienky. Google Photos ich prehrá len v prípade, že budú mať dĺžku aspoň jednu sekundu a podporovaný formát.

Zálohovať môžete video súbory .mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts a .mkv. Nesmú však presiahnuť veľkosť 10 GB. V prípade fotiek ide o súbory .jpg, .png, .webp a niektoré RAW, s maximálnou povolenou veľkosťou 75 MB a 100 Mpix.

Zdroj: Google podpora

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 13.12.2018 - 16:00

Údajne je to kvôli tomu, že niektorí chytrálci využívali Google fotky ako cloud zdarma pre svoje filmové knižnice :D

jarpo14.12.2018 - 00:18 Trvalý odkaz

Tomu by som aj veril :D Ludska vynaliezavost nema hranic :D

Celá diskusia 2 príspevky