Služba Google Fotoknihy prišla aj na Slovensko

Z fotografií uložených v cloudovej službe Google Fotky si môžete nechať vytvoriť fotoknihu štvorcového formátu s doručením kamkoľvek na Slovensku.

Fotokniha môže byť vhodným darčekom pre vašich blízkych. Spomienky na výlet či zaujímavú udalosť tak môžu mať aj v papierovej forme uložené na poličke medzi obľúbenými knihami.

Služba bola najskôr dostupná len v USA, časom sa rozšírila na ďalšie vybrané trhy a teraz je k dispozícii aj na Slovensku. Konkuruje tak podobným riešeniam, ako je napríklad Cewe od Fotolabu.

Za brožúru s rozmermi 18 x 18 cm a rozsahom 20 strán zaplatíte 12,99 eur, za každú ďalšiu stranu k tomu 0,49 eur. Maximálny rozsah je 100 strán. Kniha s pevnou väzbou, rozmerom 23 x 23 cm a rovnakým základným počtom strán má cenovku 23,99 eur. Za každú ďalšiu stranu zaplatíte 0,69 eur. Uvedené ceny nezahŕňajú poštovné.

Vyberať môžete z už vytvorených albumov, alebo si jednotlivé fotografie, ktoré má kniha obsahovať, zvolíte ručne. K fotografiám môžete dopísať text a vyberiete úvodnú snímku. Pokiaľ začnete tvoriť fotoknihu na jednom zariadení a uložíte ju ako koncept, môžete ju dokončiť na druhom. Stačí byť v Google fotkách prihlásený pod rovnakým účtom.

Počas súhrnu objednávky môžete knihu a jej vzhľad upraviť. Pri spôsobe doručenia sú na výber dve možnosti. Úsporná zásielka za 5,99 eur bude doručená do 9 až 11 pracovných dní, Prioritná zásielka za 13,99 eur by mala prísť do štyroch, maximálne siedmich pracovných dní.

Kompletná cena za fotoknihu je vysoká, no porovnateľná s konkurenčným Fotolabom. Cewe kniha však ponúka viac veľkostí aj výber fotopapiera. Za štvorcovú knihu s rozmerom 21 x 21 cm a rozsahom 26 strán zaplatíte minimálne 19,99 eur plus poštovné. Za každé ďalšie štyri strany si Fotolab vypýta 2,70 eur.

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 03.12.2018 - 16:01

Planujete sluzby otestovat? :)

Celá diskusia 2 príspevky