Apple Music príde na zariadenia Echo od Amazonu

Od polovice decembra sa ponuka hudobných služieb dostupných na inteligentných Bluetooth reproduktoroch s asistentkou Alexou rozšíri o Apple Music.

Už od 17. decembra budú môcť majitelia inteligentných Echo zariadení povedať: "Alexa, play top 10 on Apple Music".

Aktuálne môžete na prehrávanie obľúbenej hudby cez Bluetooth reproduktory s hlasovou asistentkou Alexou využívať napríklad účty Amazon Music, Spotify, Deezer, Pandora, iHeartRadio, TuneIn, SiriusXM, Gimme Radio alebo iné lokálne služby.

Hudobná služba Applu patrí v USA medzi najpopulárnejšie, a tak sa krok Amazonu javí ako logický. Vo svojej správe na oficiálnom blogu spoločnosť spomína, že od spustenia Alexy patrí medzi najobľúbenejšie funkcie používateľov práve prehrávanie hudby.

Na využívanie Apple Music sa bude stačiť v mobilnej aplikácii Amazon Alexa prihlásiť v nastaveniach hudby pod svojim Apple účtom.

Služba Apple Music už dávno nie je len výsadou Apple zariadení, ale je dostupná aj na androidoch. Keďže je v záujme kalifornskej firmy, aby ju využívalo čo najviac ľudí, nie je jej príchod na Echo sériu až tak prekvapivý.

Naše skúsenosti s inteligentným Bluetooth reproduktorom si môžete prečítať v článku Amazon Echo Plus - hlasom ovládaná domácnosť.

Zdroj: blog.aboutamazon.co

Diskusia k článku:

Začať diskusiu