Telekom ukončí predaj papierových dobíjacích kupónov na Easy a Juro

Papierové dobíjacie kupóny pre predplatené karty Telekomu a virtuálneho operátora Jura sa od nového roka stanú minulosťou. Prednosť dostanú digitálne formy.

Telekom pred vyše 20-timi rokmi, ešte pod značkou Eurotel, uviedol na trh viaceré predplatené karty a spolu s nimi aj spôsob dobíjania kreditu a ich fungovania. Teraz éra stieracích kupónov so 14-miestnym kódom v Telekome končí.

Zákazníci upredmostňujú iný spôsob obnovy kreditu: z mesačného paušálu, cez internet, bankomat, platobný terminál či Telekom aplikáciu. V roku 2018 využili dobíjacie kupóny už len 3 % zákazníkov.

Zákazníci si budú môcť kúpiť dobíjacie kupóny do konca roka 2018 resp. do vypredania zásob na predajných miestach. Kupóny budú platné aj v ďalšom období, takže zákazníci si nemusia dobíjať kredit zo zakúpených kupónov hneď, ale aj v budúcnosti. Po vypredaní zásob u partnerov však predplatené kupóny už nebudú v predaji.

Aj naďalej ostáva množstvo iných spôsobov dobíjania kariet:

- cez Telekom aplikáciu

- z mesačného programu

- cez internet

- cez Facebook

- cez aplikáciu Viamo

- cez POS terminály

- cez bankomaty

- v Telekom centrách

- v zberniach Tiposu

- na pošte

- cez iné bankové kanály

Ukončením predaja papierových kupónov zníži operátor spolu so zákazníkmi aj dopad na životné prostredie – menej papierov, menej obalov a viac osohu pre environmentálne fungovanie v spoločnosti.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

pypo 30.11.2018 - 18:16

S tým papierom to je taká blbosť. Dobre, zaplatím si elektronický kupón, dostanem kód, ktorý použijem vtedy, keď to budem potrebovať. Všetky ostatné metódy aktivizujú kredit okamžite, čo môže byť pre niekoho nevýhodné. 3 percentá používateľov je cca 30 000 zákazníkov.

Nightmare30.11.2018 - 21:52 Trvalý odkaz

na jednej strane skoda na druhej ani nie...co na to starsi co si kupovali stieraci

Celá diskusia 2 príspevky