Stratovej mobilnej divízii LG má pomôcť prezident pre TV a audio

LG oznámilo kľúčové zmeny, ktoré vo vedení spoločnosti prebehnú začiatkom decembra. Zlepšiť hospodárske výsledky mobilnej divízie má úspešný šéf z oblasti LG Home Entertainment.

Brian Kwon, aktuálny prezident spoločnosti LG Home Entertainment, hral kľúčovú úlohu pri úspešnej transformácii segmentu TV, audio a PC business. Jeho vedmosti a skúsenosti na svetových trhoch teraz majú pomôcť mobilnej divízii zvrátiť nepriaznivý vývoj.

Tvrdý konkurenčný boj na poli smartfónov zasiahol aj LG. Finančné výsledky za posledné dva roky mohli akcionárov znepokojiť, a tak firma pristúpila k výmene na poste šéfa LG Mobile Communications. Od prvého kvartálu 2017 nedokázala divízia vytvoriť prevádzkový zisk, ale vykazuje stratu.

Údaje za Q3 2018 hovoria o strate vo výške 146,3 miliardy KRW (130,5 mil. USD), pred rokom bola strata viac než dvojnásobná. Počet dodaných smartfónov výrobca v správe o hospodárení prestal od druhého tohtoročného kvartálu zverejňovať.

Pred Brianom Kwonom tak stojí veľká výzva. Sme tak zvedaví, či sa novému šéfovi podarí naplniť očakávania a dostať čísla do čiernych farieb.

Zdroj: lgnewsroom.com

Diskusia k článku:

01.12.2018 - 13:31

LG robilo dobré telefóny, so svojími nápadmi...len tento rok im niejako nápady došli :/ :D

jarpo02.12.2018 - 11:44 Trvalý odkaz

kiosk: LG ma uz par poslednych rokov problemy s kvalitou svojich telefonov. Tam by som videl dost problem spolu s biednym marketingom...

Matej03.12.2018 - 18:13 Trvalý odkaz

ak by to bol problem Telekomu, bral by som ze by sa chyba prejavila aj u inych vyrobcov. Toto je chyba LG, ze si taketo nieco neustrazilo. Ale zatial su to len dohady, nenasiel som blizsie info.
Ale je to obrovsky pruser, strasne vela zariadeni skoncilo v slucke z ktorej niet cesty von, takze automaticky vsetci uzivatelia prisli o data.
Ja teda neviem, ale toto je obrovsky FuckUp pre LG

Celá diskusia 7 príspevkov