Na jeden záber: Huawei Mate 20 Pro

Top model s kvalitnou vodeodolnou konštrukciou, natiahnutým 6,4'' QHD+ displejom, naozaj rýchlym nabíjaním a trojicou zadných fotoaparátov osloví aj veľmi náročných používateľov.

Huawei Mate 20 Pro patrí medzi to najlepšie, čo si aktuálne od Huawei môžete kúpiť. Ponúka elegantný dizajn, sklenenú konštrukciu spevnenú kovovým rámom, ktorú tak ľahko nepoškriabete a 6,39-palcový po bokoch zaoblený OLED displej s jemným rozlíšením 1440 x 3120 bodov.

Napriek veľkej uhlopriečke s pomerom strán 19,5:9 má na šírku len 72 mm sa v ruke drží veľmi dobre. V hornej stene nechýba infraport, ktorý je v dnešných smartfónoch už vzácnosťou.

Snímač odtlačkov je zabudovaný v displeji a funguje veľmi rýchlo. Na odokmnutie telefónu môžete využiť aj funkciu rozpoznávania tváre. Vďaka vylepšenému 3D riešeniu a infračervenému senzoru si skener poradí aj s úplnou tmou. Nechýba Always On displej, zobrazuje však iba čas, dátum a stav batérie. Na doručené správy a zmeškaný hovor vás upozorní zelená informačná dióda.

Lákadlom sú štyri fotoaparáty vytvorené v spolupráci s firmou Leica. Tri vzadu (nechýba širokouhlý objektív) a predná 24 Mpix kamera. Všetky snímače odvádzajú veľmi dobrú prácu. O kvalite snímok a videí sa môžete presvedčiť v našom tradičnom článku Takto fotí Huawei Mate 20 Pro.

Za kvalitné fotografie vďačí Mate 20 Pro aj výkonnému čipsetu Kirin 980, ktorý má dve samostatné jadrá NPU určené na prácu s pokročilou umelou inteligenciou. Novinkou je použitie nového formátu pamäťových kariet Nano Memory Card. Klasickú microSD kartu do slotu nevložíte. Ďalšou inováciou je reverzné bezdrôtové nabíjanie. Stačí chrbtom k sebe otočiť dva smartfóny s podporou bezdrôtového nabíjania a Mate 20 Pro začne druhý telefón dobíjať.

Kompletné informácie o hardvérovej výbave sa dočítate v základnom infe, podrobnú recenziu hľadajte na anšom webe pod názvom Huawei Mate 20 Pro - to najlepšie z ázijskej kuchyne.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu