Samsung plánuje predať v roku 2019 milión skladacích smartfónov

Šéf mobilnej divízie Samsungu DJ Koh vyhlásil, že v budúcom roku by chceli na trh dodať milión kusov smartfónov s ohybným displejom Infinity Flex. Cena bude zrejme vysoká.

Minulotýždňová vývojárska konferencia Samsung Developer Conference (SDC) priniesla aj nové informácie o flexibilnom displeji určenom pre mobilné zariadenia.

Výrobca na chvíľu ukázal aj prototyp, ktorý by sa mal začať komerčne predávať v prvej polovici budúceho roka. Smartfón, ktorý sme videli, sa otváral ako knižka, takže používateľ bude mať k dispozícii dve veľkosti obrazoviek: vonkajšiu so 4,58'' uhlopriečkou a HD+ rozlíšením 840 x 1960 b., a vnútornú 7,3-palcovú s rozlíšením 1536 x 2152 pixelov.

Pri používaní aplikácií bude možné rozbalením prístroja hladko prejsť z menšieho na väčší displej a súčasne na väčšom displeji vďaka funkcii Multi-Active Window používať tri aktívne aplikácie naraz. Najdôležitejším témam konferencie sme sa venovali v článku Samsung odhalil ohybný Infinity Flex displej a rozhranie One UI.

Nový rad smartfónov s flexibilným displejom sa má volať Galaxy F a má mať punc exkluzivity, čomu bude zodpovedať cena. Odhaduje sa na viac než 1700 eur. Očakáva sa, že novinka bude uvedená v marci 2019, mesiac po odhalení vlajkovej lode Galaxy S10, ktorá by mala dostať podporu 5G sietí.

Zdroj: yonhapnews.co.kr

Diskusia k článku:

Začať diskusiu