Ideme vlakom: ZSSK konečne spúšťajú mobilnú aplikáciu. Zatiaľ len pre Android

ZSSK spustilo svoju mobilnú aplikáciu Ideme vlakom. Okrem obyčajného nákupu lístka v nej zatiaľ veľa ďalšieho nefunguje. Ďalšie možnosti majú prísť až v roku 2019. To isté zrejme platí pre iOS verziu.

Železničná spoločnosť Slovensko čelí v poslednom čase výraznej kritike. Jej zákazníci sa sťažujú na meškajúce a zastarané vlaky, pričom oveľa viac pozornosti týmto problémom venovali tiež médiá alebo internet.

Mimoriadne zložitý a neintuitívny bol aj tak samozrejmý proces, ako je kúpa lístka na vlak.

ZSSK teraz konečne spúšťa svoju mobilnú aplikáciu, ktorá má všetko zjednodušiť. Bohužiaľ, dostupná je zatiaľ len pre Android. Oficiálneho uvoľnenia v obchode Google Play sa dočkala po týždňoch interného testovania zamestnancami Železníc. Otázky o dostupnosti iOS vezie ZSSK na svojom Facebooku odbíja neurčitými tvrdeniami o snahe priniesť ju "čo naskôr".

Prvé recenzie používateľov hlásia, že do aplikácie nie je možné preklopiť existujúce konto z webových stránok ZSSK.

Aktuálne funkcionality tak ponúkajú iba vyhľadanie spojenia, nákup jednorazových cestovných dokladov, grafické znázornenie rezervácie miesta pri IC vlakoch a vo vybraných rýchlikoch, a históriu nákupov.

Kreditné konto, teda možnosť nabiť si do aplikácie určitú sumu peňazí a kupovať lísky z nej, zatiaľ nefunguje. Traťové predplatné (týždenné a mesačné lístky) pribudnú až v roku 2019. Dovtedy by mala pomôcť aspoň prepracovaná responzívna verzia webových stránok a e-shopu, ktoré odštartujú 13. novembra 2018.

Cestujíuci v Bratislavskom kraji by nemali zabúdať ani na aplikáciu venovanú integrovanej doprave. Cez nu si ľahko kúpite jeden listok na MHD aj vlakový prípoj.

Diskusia k článku:

shaggy 09.11.2018 - 00:33

A co ine sa dalo cakat od komunistickych pohrobkov a nastrcenych politickych panakov vo vedeni zeleznic? Tento moloch treba podpalit a na jeho popole vybudovat modernu spolocnost.

steve09.11.2018 - 08:40 Trvalý odkaz

A pre vsetkych cestujucich a najma pre studentov a seniorov, okrem spojenia s IMD, by sa hodil aj nakup CL pri cestach do CR a Madarska. Naviac, v Madarsku uz 15 rokov su cca 90%-ne zlavy na vlaky pre mladych a starych, a v Cechach od septembra 75%-ne na vlaky aj autobusy.

viperman09.11.2018 - 09:38 Trvalý odkaz

apka ok, len dufam ze tam v buducnosti pridaju prepojenie s kreditnym kontom a to je dost dolezita vec ak tam ma clovek nahraty kredit a este aj uplatnuje zlavu...

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease09.11.2018 - 14:08 Trvalý odkaz

Zatiaľ slabota. Až pridajú kúpu týždenného/mesačného CL, tak to testnem.

Celá diskusia 4 príspevky