Apple sprístupnil aktualizáciu iOS 12.1

Októbrový keynote Applu priniesol nielen nové iPady Pro, ale aj aktualizáciu operačného systému iOS. Pribudli skupinové hovory cez FaceTime, nové emotikony a opravené bolo prisilné vyhladenie pokožky pri autoportrétoch na nových iPhonoch.

Najnovšia verzia iOS prináša opravy nahlásených chýb, niektoré vylepšenia aj dual SIM funkciu pre eSIM na nových iPhonoch XS, XS Max a XR. Slovenskí operátori eSIM zatiaľ nepodporujú, ale ani sa tomu nebránia. Viac sme sa téme eSIM venovali v tomto článku.

Medzi hlavné novinky patrí Skupinový FaceTime, ktorý umožňuje spojiť v jednom video alebo audio hovore naraz až 32 používateľov. Hovory sú zabezpečené pomocou E2EE šifrovania. Možno ich spustiť zo skupinovej konverzácie v aplikácii Správy a pripojiť sa do nich kedykoľvek počas prebiehajúceho hovoru.

Pribudlo aj viac než 70 nových emotikonov. Nové sú postavy s rôznou farbou vlasov, ďalšie smajlíky vyjadrujúce náladu aj emotikony predstavujúce zvieratá, šport a jedlo.

Vylepšenia sa dočkala aj aplikácia Fotoaparát, konkrétne bola vyriešená agresívna postprocesingová úprava selfie, na ktorú sa sťažovali niektorí majitelia nových iPhonov XS, XS Max a XR. Prílišné vyhladenie tváre mal na svedomí zlý algoritmus pri použití HDR.

Veľkosť inštalačného balíčka je rôzna podľa použitého zariadenia a na jeho stiahnutie odporúčame použiť stabilné Wi-Fi pripojenie. Systém by mal update ponúknuť automaticky, prípadne ho môžete vyhľadať po otvorení položky Všeobecné -> Aktualizácia softvéru.

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 31.10.2018 - 08:46

https://twitter.com/Dimitry49/status/1057200368449404928

Celá diskusia 1 príspevok