Samsung HMD Odyssey+: obraz bez šumu a komfortnejší dizajn

Vylepšená verzia VR headsetu od Samsungu sa zameriava najmä na kvalitnejší obrazový zážitok. Prináša technológiu Anti-SDE pre dvojnásobne jemnejšie zobrazenie, pohodlnejší dizajn a zvuk od AKG.

Samsung odhalil vylepšenú verziu svojho Windows Mixed Reality headsetu pre virtuálnu realitu, ktorý nesie názov HMD Odyssey+. Jeho cieľom je vylepšiť používateľskú skúsenosť najmä z obrazového hľadiska. Pribudli nové funkcie a upravený dizajn zameraný na komfortnejšie nosenie.

Hlavnou novinkou je technológia Anti-Screen Door Effect (Anti-SDE), ktorá bojuje so Screen Door efektom. Ten vytvára obrazový šum, ktorý často vedie k miernym závratom či nevoľnosti používateľov.

Anti-SDE znižuje šum s pevným obrazovým vzorom a oproti minulej verzii dosahuje dvojnásobne jemnejší obraz na úrovni 1 233 PPI. Tým poráža aj konkurenciu v podobe HTC Vive Pro s 615 PPI. V praxi to znamená, že by už na obraze nemali byť viditeľné žiadne chyby ani diery medzi jednotlivými pixelmi.

O zobrazenie sa znova stará dvojica 3,5-palcových displejov s rozlíšením 1 440 x 1 600 bodov a vrátil sa aj zvuk od AKG. Zabudované slúchadlá dokážu simulovať realistické priestorové 3D audio.

Samsung HMD Odyssey+ prináša v novej verzii upravený dizajn, ktorý je prispôsobený komfortnejšiemu noseniu. Headset je ľahší, má lepšie uchytenie, pohodlnejší otvor v oblasti nosa a nastaviteľné koliesko, ktorým upravujete vzdialenosť optiky. Zariadenie dopĺňajú bezdrôtové ovládače Mixed Reality.

HMD Odyssey+ je zatiaľ k dispozícii v USA cez Microsoft store alebo oficiálnu stránku Samsungu. Čoskoro sa však má rozšíriť aj do iných regiónov. Cena je stanovená na 499,99 amerických dolárov.

Zdroj: news.samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu